Skip to main content
1 July 2022 06:43

Συνέντευξη με τον Πάνο Μητρόπουλο, Διευθυντή Πωλήσεων της Bluestream Solutions

Του Παναγιώτη Αποστολόπουλου

Η BlueStream Solutions, μια από τις κορυφαίες εταιρείες υπηρεσιών πληροφορικής, ιδρύθηκε το 2008 στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα η εταιρεία είναι ένας ολοκληρωμένος managed services provider, προμηθευτής end to end υπηρεσιών υποδομών on-premise και multi-cloud, cloud migration, application modernization, διαθεσιμότητας δεδομένων και υπηρεσιών outsourcing. Η BlueStream Solutions προσφέρει τις υπηρεσίες της σε περισσότερους από 180 πελάτες σε Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια, παρέχοντας αυστηρά SLA και στα πιο πολύπλοκα περιβάλλοντα.

Το τεχνικό της δυναμικό απαρτίζεται από δύο διευθύνσεις που προσφέρουν Υπηρεσίες on-Premise και Cloud ενώ είναι πλήρως εξειδικευμένο με πιστοποιήσεις από όλους τους καθιερωμένους προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένων των Microsoft, IBM, Netapp, HP, Checkpoint, Cisco, Commvault και Veeam.

Το Techmail συνάντησε τον κο Πάνο Μητρόπουλο, Διευθυντή Πωλήσεων της Bluestream Solutions, και συζήτησε μαζί του για τις νέες υπηρεσίες και λύσεις που παρέχει η εταιρεία, αλλά και τις προκλήσεις στον κυβερνοχώρο.

Κε Μητρόπουλε, ποιες υπηρεσίες παρέχει σήμερα η Bluestream Solutions σε οργανισμούς και επιχειρήσεις;

Η Bluestream σήμερα είναι ένας managed service provider, που προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις και υπηρεσίες υποδομής σε on-premise, hybrid και multi-cloud περιβάλλοντα, cloud migration services, διαθεσιμότητα δεδομένων και outsourcing services. Υποστηρίζουμε αποτελεσματικά σε όλα τα επίπεδα (hw,sw) πελάτες σε Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια. Η εταιρεία εξυπηρετεί πάνω από 180 συμβόλαια υποστήριξης, τα περισσότερα από αυτά με πολύ απαιτητικά SLAS. Γνωρίζοντας λοιπόν εκ βαθέων την on-premise υποδομή των πελατών μας και τις μελλοντικές ανάγκες τους, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε το ταξίδι του digital transformation και τη μετάβασή τους στο Cloud. Η Bluestream διαθέτει μηχανικούς με πολύ υψηλό επίπεδο εμπειρίας και τεχνογνωσίας όσον αφορά στην υλοποίηση πολυσυνθέτων έργων και σε πιστοποιήσεις σε όλους τους κορυφαίους IT Vendors. Ειδικότερα για το CLOUD, πέρα από GOLD partners της Microsoft σε όλα τα πεδία ενασχόλησής μας, διαθέτουμε το Windows Server και SQL Server Migration to Microsoft Azure Advanced Specialization, με πλάνο για πιστοποίηση σε 2 ακόμη Advanced Specializations στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Παράλληλα, εξειδικευόμαστε σε πλατφόρμες, όπως IBM AIX, OS400, SUSE, REDHAT και προσφέρουμε κάθετες επώνυμες λύσεις σε κρίσιμες υποδομές των πελατών μας, όπως είναι τα Backup, DR. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι τα τρία τελευταία χρόνια έχουμε επενδύσει και εξειδικευθεί σε Cybersecurity λύσεις προσφέροντας peace of mind όσον αφορά στις επιθέσεις ασφαλείας.

Ποια η ακριβής θέση σας στην Bluestream Solutions και ποιες οι αρμοδιότητές σας;

Είμαι ο εμπορικός διευθυντής της Bluestream. Βλέπω την ομάδα πωλήσεων, το marketing, το bdm και ταυτόχρονα βλέπω προσωπικά τους critical πελάτες της εταιρείας στη Νότια Ελλάδα. Στη σφαίρα δικαιοδοσίας μου είναι επίσης το vendor management, οι νέες αγορές και γενικότερα όλο το expansion της εταιρείας, τόσο σε επίπεδο προσφερόμενου portfolio, όσο και σε επίπεδο νέων πελατών και συνεργασιών.

Πώς βλέπετε την αγορά, δεδομένης της πολυετούς εμπειρίας σας;

Η αγορά αλλάζει ραγδαία. Παράγοντες όπως η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία και το ενεργειακό πρόβλημα αλλάζουν το μοντέλο εργασίας των επιχειρήσεων. Το brain-drain είναι μια πραγματικότητα. Επίσης, πολλοί νέοι εξακολουθούν και φεύγουν στο εξωτερικό και η ανεύρεση ικανών στελεχών γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Η ανάγκη προώθησης όλων των κλάδων σε νέες αγορές και οι νέες απαιτήσεις κάνουν το digital transformation επιτακτική ανάγκη για το σύνολο των επιχειρήσεων σε συνδυασμό με την αποτελεσματική συντήρηση των on-premise υποδομών και τη zero trust φιλοσοφία σε σχέση με την ασφάλειά τους. Ακριβώς αυτή είναι και η κεντρική φιλοσοφία της Bluestream σε όλους τους πελάτες μας: 24/7 υποστήριξη στις υποδομές, αποτελεσματική και άμεσα παραγωγική μετάβαση στο cloud και δημιουργία-υλοποίηση της απαραίτητης αρχιτεκτονικής ασφαλείας για το σύνολο του IT περιβάλλοντος.

Ποιες συνεργασίες σας θα θέλατε να τονίσετε;

Η Bluestream συνεργάζεται πιστοποιημένα με τους περισσοτέρους μεγάλους Οίκους Πληροφορικής του εξωτερικού. Έχουμε υλοποιήσει πολυσύνθετα και challenging έργα χρησιμοποιώντας λύσεις και εργαλεία των Microsoft, IBM, HPE, DELL, Netapp, Checkpoint, Commvault, Veeam, κ.λπ.

Σήμερα η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι ζωτικής σημασίας τόσο για την ασφάλεια πληροφοριών και επικοινωνιών όσο και για τις πλατφόρμες πληροφορικής. Πείτε μας λίγες πληροφορίες παραπάνω σχετικά με τις λύσεις που παρέχει η εταιρεία έναντι των κυβερνοεπιθέσεων.

Η εταιρεία μας, έχοντας ήδη μεγάλη εμπειρία στο Cloud, αλλά και στις on-premise υποδομές, αποφάσισε να επενδύσει στον τομέα της ασφάλειας. Ακούγοντας όλα αυτά τα χρόνια από την πλευρά του system integrator τα προβλήματα ασφαλείας που αντιμετώπιζαν οι πελάτες μας, χτίσαμε ένα αποτελεσματικό και πλήρες portfolio που αποτελείται από security hw & sw products, managed services και εξειδικευμένες υπηρεσίες υλοποίησης, παρακολούθησης και υποστήριξης. Έχοντας συνεργασίες με τους κορυφαίους οίκους στον κόσμο, πήγαμε επίσης ένα βήμα παραπέρα, δημιουργώντας τις δικές μας κάθετες λύσεις επάνω στις εκάστοτε ειδικές ανάγκες των πελατών μας. Η Bluestream σήμερα προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις Microsoft, Checkpoint, Fortinet, Sophos, ESET, Rapid7, IBM Qradar. Όσον αφορά στην ασφάλεια και διαθεσιμότητα δεδομένων συνεργαζόμαστε με Οίκους όπως η Veeam, IBM, Commvault, Acronis για να υλοποιήσουμε top class λυσεις backup & disaster recovery σε on-premise, cloud ή hybrid περιβάλλοντα.

Τεύχος 100

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ