Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

18 September 2024 06:49

Συμβουλές της Mastercard για μεγαλύτερη ασφάλεια την back-to-school εποχή

Καθώς το καλοκαίρι έχει φτάσει στο τέλος του και η επιστροφή πίσω στα θρανία είναι πλέον γεγονός, είναι σημαντικό να παραμένετε σε επαγρύπνηση απέναντι σε πιθανές απάτες που μπορεί να συναντήσετε. Οι επιτήδειοι γνωρίζουν ότι αυτή την περίοδο δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος λόγω της προσαρμογής στην καθημερινότητα και της επιστροφής των παιδιών στα σχολεία, όποτε τώρα υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να δράσουν. Έτσι, η Mastercard προτείνει μερικές βασικές συμβουλές, προκειμένου να διατηρήσετε τις συναλλαγές σας ασφαλείς και τις πληροφορίες σας προστατευμένες, την εποχή back-to-school. Οι συμβουλές είναι:

Προσοχή στις επιθέσεις Phishing: Οι επιτήδειοι αναζητούν ευκαιρίες για επιθέσεις ηλεκτρονικού «ψαρέματος», εκμεταλλευόμενοι τόσο το φορτωμένο σας πρόγραμμα όσο και την ηλεκτρονική σας δραστηριότητα. Αποφύγετε τα ψεύτικα ηλεκτρονικά καταστήματα που προσφέρουν υπερβολικές εκπτώσεις σε εποχιακά είδη, καθώς και τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που υπόσχονται αποκλειστικές προσφορές.

Αποφύγετε τις απάτες: Οι απάτες μπορεί να έχουν τη μορφή «ψαρέματος» μέσω phishing μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, smishing μηνυμάτων κειμένου ή vishing τηλεφωνικών κλήσεων, όπου ο επιτήδειος προσποιείται ότι είναι κάποιος άλλος – όπως ο Οικονομικός Διευθυντής του σχολείου που προειδοποιεί για καθυστερημένες πληρωμές- για να σας εξαπατήσει, ώστε να στείλετε χρήματα. Εάν λάβετε, λοιπόν, μια κλήση που αφορά χρήματα, κλείστε το τηλέφωνο και επικοινωνήστε απευθείας με το σχετικό οργανισμό.

Να είστε προσεκτικοί με τους διαδικτυακούς καθηγητές: Η έναρξη μιας νέας σχολικής χρονιάς μπορεί να είναι δύσκολη, καθώς εσείς ή τα παιδιά σας μπορεί να χρειάζεστε κάποια επιπλέον υποστήριξη για τα μαθήματα και τις εργασίες σας. Προσοχή όμως, όταν πραγματοποιείτε αναζήτηση καθηγητών στο διαδίκτυο δεδομένου ότι τέτοιου είδους απάτες γίνονται όλο και συχνότερες. Είναι πιθανό κάποιοι να παριστάνουν τους καθηγητές, αλλά αφού πληρώσετε, να απαιτήσουν ακόμα περισσότερα χρήματα. Χρησιμοποιείτε αποκλειστικά αξιόπιστες πλατφόρμες και υπηρεσίες στη διαδικασία εύρεσης διαδικτυακών καθηγητών.

Σκεφτείτε πριν κάνετε δημοσίευση: Η ανάρτηση στο διαδίκτυο φωτογραφιών και στοιχείων που σχετίζονται με το σχολείο μπορεί να οδηγήσει στην αποκάλυψη προσωπικών πληροφοριών. Προσέχετε τι δημοσιεύετε και αποφεύγετε να μοιράζεστε συγκεκριμένες λεπτομέρειες, όπως ονόματα σχολείων ή τοποθεσίες, οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν δολίως για να απαντηθούν ερωτήσεις ασφαλείας ή να αποκτήσει κανείς μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στους λογαριασμούς σας.

ΤΕΥΧΟΣ 579

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ