Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

5 May 2022 06:50

Συμβουλές ασφαλείας από την Megasoft!

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα κρούσματα επιθέσεων επικίνδυνων ιών στα αρχεία και στα δεδομένα των επιχειρήσεων. Το κυβερνοέγκλημα παίρνει τεράστιες διαστάσεις και στην Megasoft έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά. Ένας ιδιαίτερα επικίνδυνος τύπος κακόβουλου λογισμικού που βρίσκεται σε έξαρση αυτή την περίοδο είναι αυτός που κρυπτογραφεί όλα τα αρχεία και τους φακέλους των Η/Υ, μεμονωμένων ή και δικτύου με σκοπό οι hackers να ζητήσουν λύτρα. Ο χειριστής, προκειμένου να αποκτήσει και πάλι τα δεδομένα του, θα πρέπει να πληρώσει, χωρίς βέβαια να του εγγυάται κανείς ότι θα τα ανακτήσει

Η μετάδοση του κακόβουλου λογισμικού γίνεται κυρίως μέσω e-mail με μολυσμένα επισυναπτόμενα αρχεία, καθώς και αν επισκεφθείτε μολυσμένες ιστοσελίδες. Να είστε ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί όσον αφορά τα επισυναπτόμενα αρχεία που εμπεριέχονται σε e-mails που λαμβάνετε από αποστολείς που δε γνωρίζετε, και να αποφεύγετε να επισκέπτεστε αμφιβόλου αξιοπιστίας ιστοσελίδες.

Φροντίστε να υπάρχει στον υπολογιστή σας πρόγραμμα προστασίας από ιούς (antivirus) και να τηρείτε σε τακτά χρονικά διαστήματα backup των αρχείων σας σε εξωτερικό μέσο αποθήκευσης, ώστε να είναι δυνατή η ανάκτησή τους σε περίπτωση μόλυνσης του υπολογιστή.Μην αφήνετε τα κρίσιμα δεδομένα σας στην τύχη! Προστατευτείτε! Μη δίνετε αξία στους “εγκληματίες του κυβερνοχώρου”. Επικοινωνήστε σήμερα κιόλας με τον συνεργάτη που σας υποστηρίζει ή με τη Megasoft για να αποκτήσετε την ιδανική λύση και τη μέγιστη ασφάλεια σε κάθε απειλή!

Τεύχος 60

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ