Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

17 June 2022 06:51

Συμβουλές από την devolo για μεγαλύτερη ταχύτητα σύνδεσης

Σύμφωνα με το Internet World Stats, περίπου 743,6 εκατομμύρια Ευρωπαίοι χρησιμοποίησαν το Internet το 2021. Αυτό ισοδυναμεί στο 88,4% του πληθυσμού της ηπείρου. Πρόκειται για ένα μεγάλο ποσοστό συγκριτικά με τα παγκόσμια δεδομένα, όπου μόλις το 66,2% του συνολικού πληθυσμού είναι online. Οι περισσότεροι άνθρωποι περιηγούνται στο Internet κυρίως μέσω WiFi όταν βρίσκονται στο σπίτι τους. Ποια είναι όμως η ποιότητα του οικιακού δικτύου; Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι πάντα ιδανικό. Εάν θέλετε να κάνετε streaming τις καλύτερες νέες ταινίες, να κατεβάσετε γρήγορα το πιο πρόσφατο update του παιχνιδιού που παίζετε ή απλά να διαβάσετε γρήγορα τις ειδήσεις online, χρειάζεστε σταθερό και γρήγορο WiFi. Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας WiFi, στις 20 Ιουνίου, η devolo σάς βοηθά να φέρετε το WiFi σας σε φόρμα με αυτές τις πέντε εύκολες συμβουλές.

Είναι εύκολο οι χρήστες του Internet να παρατηρήσουν εάν η κάλυψη του WiFi είναι καλή ή κακή. Οι ειδικοί συστήνουν συχνά το Ookla Speedtest. Με την υποστήριξη αυτής της εφαρμογής, μπορεί κανείς εύκολα να ελέγξει τις ταχύτητες WiFi με το Smartphone ή το Tablet σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού.

Η ιδανική θέση για ένα router είναι να μην μπλοκάρεται από άλλα αντικείμενα στη μέση και να είναι ελαφρώς ανυψωμένο, π.χ. πάνω σε ένα μπουφέ ή σε ντουλάπι, περίπου στη μέση του διαμερίσματος. Το router έχει πιθανώς εξωτερικές κεραίες που μπορούν να τοποθετηθούν σε διαφορετικές γωνίες. Απλώς δοκιμάστε διαφορετικές θέσεις στις κεραίες μέχρι να βελτιωθεί η λήψη του σήματος. Προτιμήστε να τοποθετήσετε τις κεραίες προς την κατεύθυνση που έχετε ανάγκη το καλύτερο σήμα WiFi.

Κάτι πολύ σημαντικό εάν σκοπεύετε να αντικαταστήσετε τον παλιό σας router, το νέο μοντέλο θα πρέπει οπωσδήποτε να υποστηρίζει WiFi 5 (WiFi ac) ή ακόμα και WiFi 6.

Για μεγαλύτερες αποστάσεις, οι προσαρμογείς Powerline είναι η ιδανική λύση για το τέλειο WiFi, γιατί χρησιμοποιούν την υπάρχουσα ηλεκτρική καλωδίωση του σπιτιού σαν ένα μεγάλο καλώδιο δικτύου και μεταφέρουν από εκεί τα δεδομένα. Το πλεονέκτημα: Οι τοίχοι, οι οροφές ακόμη και τα συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης δεν αποτελούν πλέον εμπόδιο. Οι προσαρμογείς Powerline δημιουργούν γρήγορα μια σύνδεση με το Internet και τη μεταφέρουν μέσα από το ρεύμα σε οποιαδήποτε πρίζα του σπιτιού. Το πολυβραβευμένο devolo Magic 2 WiFi 6 προσφέρει πολύ γρήγορες ταχύτητες Powerline έως και 2400 Mbps και ενσωματώνει λειτουργίες Mesh WiFi για ακόμη πιο γρήγορο ασύρματο δίκτυο σε όλο το σπίτι.

Τεύχος 90

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ