Skip to main content
21 September 2023 06:53

Στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης το Samsung Art Store

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης (The Met) συνεργάζεται με τη Samsung Electronics και μεταφέρει σε μορφή ψηφιακής τέχνης μερικά από τα έργα τέχνης του Μουσείου σε εκατομμύρια οθόνες smart τηλεοράσεων της Samsung.

Το Samsung Art Store, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της τηλεόρασης The Frame να μεταμορφώνουν συνεχώς οποιονδήποτε χώρο, προβάλλοντας περισσότερα από 2.300 έργα ψηφιακής τέχνης από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες, μουσεία και ειδικούς της βιομηχανίας, αποκαλύπτει μια επιλογή εμβληματικών έργων τέχνης σε συνεργασία με το The Met.

Οι χρήστες του Samsung Art Store μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 38 έργα τέχνης από ένα ευρύ φάσμα των ιστορικών τμημάτων του Μητροπολιτικού Μουσείου, όπως η Αμερικανική Πτέρυγα, η Ασιατική Τέχνη, η Αιγυπτιακή Τέχνη, η Ευρωπαϊκή Ζωγραφική, η Ισλαμική Τέχνη και πολλά άλλα τμήματα. Η επιλογή των έργων πραγματοποιήθηκε από την επιμελήτρια του Samsung Art Store, κα Daria Greene. Η συλλογή περιλαμβάνει ψηφιακές αναπαραγωγές υψηλής ανάλυσης διάσημων έργων τέχνης από διάφορους πολιτισμούς και χρονικές περιόδους, ενώ τα επιλεγμένα έργα εκτίθενται αυτήν την περίοδο στο μουσείο The Met της Νέας Υόρκης.

Ακόμα, οι χρήστες του Samsung Art Store μπορούν να εκθέσουν αγαπημένα έργα τέχνης στο σπίτι τους, όπως έργα των Vincent Van Gogh (1887), Paul Cézanne (1890 περίπου) και Georges Seurat (1887-88). Οι χρήστες της The Frame μπορούν, επίσης, να προβάλλουν αρχαία αντικείμενα, όπως ένα αιγυπτιακό φυλαχτό μάτι wedjat (χρον. 1070-664 π.Χ.), και μεσαιωνικούς θησαυρούς, όπως το The Unicorn Rests in a Garden (1495-1505), το περίφημο γαλλικό και νοτιοφλαμανδικό ύφασμα από τις Unicorn Tapestries. Διάσημα ιαπωνικά έργα τέχνης, όπως το έργο του Katsushika Hokusai όπως το Under the Mannen Bridge at Fukagawa (περ. 1830-32), καθώς και το έργο του Utagawa Kuniyoshi Concise Illustrated Biography of Monk Nichiren: Calming the Stormy Sea at Tsunoda in Exile to Sado Island (1835-36) μπορούν, επίσης, να προβληθούν στην τηλεόραση The Frame. Η συλλογή περιλαμβάνει σημαντικά ιστορικά αμερικανικά έργα τέχνης, όπως το Washington Crossing the Delaware (1851) του Emanuel Leutze.

Τεύχος 354

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ