Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

1 April 2022 06:45

Στην AMPLUS Α.Ε. η «Ανάπτυξη υποδομής υπηρεσιών private cloud του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής»

Του Χάρη Ματθαίου

Μετά από τη διενέργεια ηλεκτρονικού διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού, ανατέθηκε στην εταιρεία AMPLUS Α.Ε. το έργο «Ανάπτυξη υποδομής υπηρεσιών private cloud του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής». Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου φτάνει τα 402.878 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

Η υλοποίηση του έργου που ανέλαβε η AMPLUS Α.Ε. περιλαμβάνει 3 στάδια:

  • Την υπολογιστική υποδομή για την εξυπηρέτηση και τον διαμοιρασμό των πόρων του συστήματος, καθώς και το κατάλληλο λογισμικό για την παροχή και τη διαχείριση υπηρεσιών cloud.
  • Την ενεργοποίηση και παραγωγική λειτουργία υπηρεσιών εικονικών μηχανών και αποθηκευτικού χώρου.
  • Την υποστήριξη λειτουργίας και υπηρεσιών υπολογιστικής και αποθηκευτικής υποδομής.

Η AMPLUS Α.Ε. θα εγκαταστήσει τελευταίας τεχνολογίας εξυπηρετητές της DELL, επανδρώνοντας το Πανεπιστήμιο με μια υποδομή που θα βασίζεται στην τεχνολογία λογισμικού Canonical OpenStack, η οποία επιτρέπει την ανάπτυξη λύσεων IaaS (Infrastructure as a Service – Υποδομή ως υπηρεσία) και PaaS (Platform as a Service – πλατφόρμα ως υπηρεσία) σε περιβάλλον ανοιχτού κώδικα. Η σύμβαση προβλέπει επίσης την παροχή υπηρεσιών εγκατάστασης και στη συνέχεια, την υποστήριξη της λειτουργίας για το σύνολο της υποδομής από την AMPLUS Α.Ε.

Η AMPLUS Α.Ε. υλοποιεί έργα virtualization κάθε μεγέθους και πολυπλοκότητας και η «Ανάπτυξη υποδομής υπηρεσιών private cloud του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής» ακολουθεί πιστά τη φιλοσοφία της να σχεδιάζει και να προσφέρει στους πελάτες της καινοτόμες ολοκληρωμένες λύσεις, οι οποίες προσαρμόζονται κάθε φορά στις εκάστοτε απαιτήσεις και στην εκάστοτε εγκατεστημένη υποδομή.

Τεύχος 42

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ