Skip to main content
24 March 2022 07:50

ΣτΕ: Οριστική ανάδοχος του έργου για την επεξεργασία του νερού στη Θεσσαλονίκη η INTRAKAT

του Χάρη Ματθαίου

Σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκανε δεκτή σχετική αίτηση ακύρωσης, η ένωση εταιρειών «INTRAKAT – Γκολιόπουλος Α.Τ.Ε. – Giovanni Roptigvavo – Fiagli S.R.L.» κηρύχθηκε οριστική ανάδοχος του έργου της επέκτασης της υφιστάμενης εγκατάστασης επεξεργασίας νερού στη Θεσσαλονίκη.

Η απόφαση αφορά δημόσιο ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό που είχε προκηρύξει τον Οκτώβριο του 2019 η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε. (ΕΥΑΘ Α.Ε.) για την ανάδειξη αναδόχου του σχετικού έργου, προϋπολογισμού 12,73 εκατ. ευρώ. Αντικείμενο του έργου είναι η επέκταση των υφισταμένων εγκαταστάσεων επεξεργασίας νερού στη Θεσσαλονίκη, έτσι ώστε η χωρητικότητά τους να διπλασιαστεί από τα 150.000 m3 στα 300.000 m3 ημερησίως.

Κατατέθηκαν 5 προσφορές και αυτή της ένωσης εταιρειών «INTRAKAT – Γκολιόπουλος Α.Τ.Ε. – Giovanni Roptigvavo – Fiagli S.R.L.» αναδείχθηκε πρώτη, με αποτέλεσμα η κοινοπραξία να ανακηρυχτεί ανάδοχος του έργου έναντι 13,6 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ (έκπτωση 37% επί του προϋπολογισμού του έργου). Η ένωση εταιρειών ΑΚΤΩΡ – ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. που κατετάγη δεύτερη άσκησε τότε προσφυγή στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, η οποία έγινε δεκτή. Άμεσα αντέδρασε η αρχική ανάδοχος του έργου και κατέθεσε προσφυγή σε βάρος αυτής της απόφασης στο Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ, το οποίο με την υπ’ αριθμό 624/2022 απόφασή του έκανε δεκτή την αίτηση της κοινοπραξίας της ΙΝΤΡΑΚΑΤ και ακύρωσε την προηγούμενη απόφαση που έδινε το έργο στην ΑΚΤΩΡ – ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε., ορίζοντάς την ως οριστική ανάδοχο του έργου.

Τεύχος 37

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ