Skip to main content
25 August 2023 06:52

Σε ανοδική τροχιά η Nvidia

Μεγέθη τριμήνου και guidance που ξεπέρασαν κατά πολύ τις ήδη υψηλές φιλοδοξίες – προσδοκίες της αγοράς παρουσίασε ο κολοσσός των μικροτσίπ Nvidia. Η ανακοίνωση των θετικών αποτελεσμάτων στέλνει στα «ύψη» τα futures της Wall Street, δίνοντας νέα ώθηση στην επενδυτική διάθεση.

Ειδικότερα, η Nvidia ολοκλήρωσε το δεύτερο τρίμηνο με προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 2,7 δολαρίων ανά μετοχή από τα μόλις 51 σεντς πέρυσι, που ξεπέρασαν κατά πολύ τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών για 2,09 δολ/μτχ.

Συνολικά τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 6,19 δισ. δολ. από τα μόλις 656 εκατ. το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Παράλληλα, τα έσοδά της Nvidia ανήλθαν στο ρεκόρ 13,51 δισ. δολάρια αυξημένα κατά το ιλιγγιώδες 88% από τα 6,7 δισ. την ίδια περίοδο πέρσι, ενώ άφησαν πίσω κατά 2,3 δισ. την εκτίμηση για 11,22 δισ.

Δεδομένης δε της βαρύτητας που έχει στην αμερικανική αγορά, οι επιδόσεις της συμπαρασύρουν συνολικά τους δείκτες της Wall, με τα futures του Nasdaq αν εκτινάσσονται κατά 2,4% (μετά το +1,6% στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης) και του ευρύτερου S&P 500 κατά 1,5%.

Η Nvidia είναι από τον Φεβρουάριο ο κατασκευαστής μικροτσίπ με την μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση παγκοσμίως, η οποία ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 1 τρισ. δολάρια στις 14 Ιουνίου και πλέον το τελευταίο κλείσιμο της Wall Street την βρήκε στα 1,164 τρισ. δολάρια.

Η χρηματιστηριακή της πορεία το τελευταίο διάστημα αποτυπώνει τον ευρύτερο ενθουσιασμό για μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες και ειδικά εκείνες του ραγδαία αναπτυσσόμενου κλάδου της τεχνητής νοημοσύνης, που μαζί οδήγησαν την άνοδο των δεικτών της Wall Street στο μεγαλύτερο μέρος του 2023.

Τεύχος 335

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ