Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

24 January 2022 13:01

ΣΕΚΕΕ και Πανεπιστήμιο Πατρών φέρνουν την καινοτομία στις επιχειρήσεις της Ελλάδας

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ) και το Πανεπιστήμιο Πατρών υπογράφουν μνημόνιο συνεργασίας για την ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας.

Χάρη σε αυτή τη συνεργασία, οι νεοφυείς και άλλες επιχειρήσεις, θα έχουν πρόσβαση στις υποδομές του Πανεπιστημίου Πατρών, θα συνεργάζονται με αυτό για τη δημιουργία και την εφαρμογή ερευνητικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων, όπως για παράδειγμα σε θέματα 5G/6G. Η υποστήριξη του Πανεπιστημίου Πατρών δεν σταματά εκεί: Θα παρέχει, επίσης, συμβουλευτικές υπηρεσίες κατά την αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων των νεοφυών και άλλων επιχειρήσεων μέσω της «Συμμετοχές 5G».

Οι δύο πλευρές θα ανταλλάσσουν γνώση σε θέματα τεχνολογίας, επιστήμης και καλών πρακτικών, και σε θέματα καινοτομίας και ανάπτυξης του οικοσυστήματος των επιχειρήσεων. Θα συνεργαστούν για την επιχειρηματική δικτύωση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και θα προωθήσουν, με τη σειρά τους, συνεργασίες μεταξύ επιχειρήσεων. Το ΣΕΚΕΕ από την πλευρά του θα ανοίξει θέσεις εργασίας για τους πτυχιούχους του Πανεπιστημίου, θα δημιουργήσει και θα υποστηρίξει ερευνητικά τμήματα και προγράμματα για την ανάπτυξη των εταιρειών του και θα διοργανώσει σεμινάρια, workshops, εκθέσεις και συνέδρια στα οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του κλάδου με στόχο την ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος καινοτομίας.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ