Skip to main content
16 December 2022 07:45

Πώς τα κατοικίδια επηρεάζουν τις προτιμήσεις των καταναλωτών

Τα αποτελέσματα της μελέτης Pet Living 2022 ανακοίνωσε η Samsung. Τα βασικά της συμπεράσματα καταδεικνύουν πως η αύξηση της ιδιοκτησίας κατοικίδιων σε ολόκληρη την Ευρώπη επηρεάζει τις τεχνολογικές επιλογές και την αλληλεπίδραση των ανθρώπων με την τεχνολογία, στο σπίτι.

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει μία αυξανόμενη ζήτηση για τεχνολογία «φιλική προς τα κατοικίδια», καθώς παραπάνω από τους μισούς ερωτηθέντες (52%) πιστεύουν ότι πρέπει να αποτελεί προϋπόθεση, όταν πρόκειται για συσκευές τεχνολογίας ή οικιακές συσκευές που ενσωματώνονται στα «έξυπνα» σπίτια. Ενδεικτικά:

• Σχεδόν οι μισοί (47%) παραδέχθηκαν ότι άλλαξαν τη διάταξη του σπιτιού τους για να διευκολύνουν τα κατοικίδιά τους.

• Σχεδόν το ένα τρίτο (32%) συμφώνησε ότι ένα κατοικίδιο επηρέασε τη λήψη των αποφάσεών τους κατά την αγορά μιας νέας οικιακής συσκευής.

• Παρόμοιο ποσοστό (30%) ανέφερε, επίσης, ότι η κατοχή κατοικίδιου επηρέασε την απόφασή τους για αγορά συσκευής προσωπικής τεχνολογίας.

Από την έρευνα προέκυψε επίσης πως οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων που αγαπούν την τεχνολογία θα ήθελαν να την αξιοποιούν με διάφορους τρόπους που σχετίζονται με τα κατοικίδιά τους, όπως είναι ο καθαρισμός του χώρου χρησιμοποιώντας ηλεκτρικές σκούπες (53%), η σίτισή τους με αυτόματες ταΐστρες (49%) και η χρήση ανιχνευτών τοποθεσίας για παρακολούθηση των κινήσεών τους (48%). Από αυτούς που ήδη χρησιμοποιούν τεχνολογία, οι κορυφαίοι λόγοι που αναφέρθηκαν ήταν η διατήρηση της ασφάλειας των κατοικίδιων τους (36%), η εξασφάλιση της ηρεμίας τους (36%) και η μεγαλύτερη άνεση (33%).

Το μέλλον της τεχνολογίας για τα κατοικίδια

Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων είναι αισιόδοξοι για τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία στη ζωή των κατοικίδιών τους. Ωστόσο, αυτή η αισιοδοξία ενέχει και έναν βαθμό ανησυχίας, αφού οι ιδιοκτήτες θέλουν να είναι σίγουροι ότι τα κατοικίδιά τους είναι προστατευμένα στον ψηφιακό κόσμο.

Η μελέτη αποκαλύπτει, τέλος, την επιθυμία των ιδιοκτητών για συνεχή καινοτομία. Πάνω από τα τρία πέμπτα (62%) των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η φιλική προς τα κατοικίδια λειτουργικότητα είναι εξίσου σημαντική με τη φιλική προς τα παιδιά, ενώ σχεδόν οι μισοί (49%) θέλουν να δουν περισσότερες τεχνολογίες φιλικές προς τα κατοικίδια να αναπτύσσονται στο μέλλον.

Τεύχος 195

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ