Skip to main content
23 February 2022 09:56

Πώς να μείνετε ασφαλείς χρησιμοποιώντας Zoom;

Με την πανδημία, οι επιχειρήσεις, αλλά και όλοι οι άνθρωποι γενικότερα, προκειμένου να συνεχίσουν ομαλά την καθημερινότητά τους – όσο ήταν δυνατό αυτό – βρήκαν καταφύγιο στις πλατφόρμες τηλεδιάσκεψης, με την εφαρμογή Zoom να είναι μεταξύ των πρωταγωνιστών της κατηγορίας αυτής. Οι χρήστες του Zoom, από 10 εκατομμύρια τον Δεκέμβριο του 2019 έγιναν 200 εκατομμύρια τον Μάρτιο του 2020, κάτι που ενώ φαίνεται θετικό για την εταιρεία, προκάλεσε προβλήματα στην αρχή.

Μία από τις αιτίες ήταν ότι το Zoom ήταν προορισμένο για business app. Ενώ η εφαρμογή περιελάμβανε μεθόδους για τη διαφύλαξη των συσκέψεων, οι ρυθμίσεις αυτές δεν ήταν εύκολο να βρεθούν, κυρίως λόγω της απειρίας της πλειονότητας των χρηστών. Αυτό προκάλεσε τη διακοπή συσκέψεων από ανεπιθύμητους εισβολείς – φαινόμενο το οποίο ονομάστηκε Zoombombing. Προφανώς, οι τεχνικοί του Zoom εργάστηκαν για να λύσουν αυτά τα προβλήματα με ενημερώσεις και νέες ρυθμίσεις ασφαλείας, αλλά είναι πάντα χρήσιμο να λάβουμε υπ’ όψιν κάποια βασικά ζητήματα.

Ορισμένες απλές ενέργειες είναι ικανές ώστε να προστατέψετε τα δεδομένα σας και το σύστημά σας:

  • Η χρήση της τελευταίας έκδοσης της εφαρμογής, που περιέχει τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις ασφαλείας.
  • Η αποφυγή εισαγωγής ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων εάν σας ζητηθεί και η άμεση επικοινωνία με τον διοργανωτή οργανισμό για να ταυτοποιήσετε την ύπαρξη της σύσκεψης.
  • Η ενεργοποίηση της λειτουργίας των Waiting Rooms, η οποία παρέχει τη δυνατότητα δημιουργίας μιας εικονικής αίθουσας αναμονής για τους συμμετέχοντες και επιτρέπει την αποδοχή μόνο των εξουσιοδοτημένων.
  • Η χρήση της επιλογής αυτόματης παραγωγής ID για δημόσιες συσκέψεις, ώστε μόνο οι εξουσιοδοτημένοι χρήστες να γνωρίζουν πώς να εισέλθουν στη συνάντηση.
  • Η χρήση κωδικού πρόσβασης για τη συμμετοχή στις συσκέψεις.
  • Ο έλεγχος του διαμοιρασμού οθόνης για να αποτρέψετε δυσάρεστες παρεμβολές.
  • Η χρήση προγράμματος αφαίρεσης κακόβουλου λογισμικού στον υπολογιστή, το οποίο θα πρέπει να παραμένει ενημερωμένο διαρκώς.

Το πακέτο Total Security της Βitdefender προβλέπει, προλαμβάνει και ανιχνεύει όλες τις απειλές στον κυβερνοχώρο. Κρατά τη συσκευή σας ασφαλή από πιθανές απειλές και φροντίζει για το απόρρητο των προσωπικών σας πληροφοριών. Για περισσότερες πληροφορίες και για να κατεβάσετε δωρεάν τη δοκιμαστική έκδοση των 30 ημερών, πατήστε εδώ.

Τεύχος 15

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ