Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

11 April 2022 09:01

Πώς να επιλέξετε τη σωστή λύση διαχείρισης συμμόρφωσης

Της Νεφέλης Τζήκα, Sales Account Manager, ORTHOLOGY

Καθώς οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να εισάγουν νέους ή να ανανεώνουν τους υφιστάμενους κανονισμούς απορρήτου δεδομένων, μία λύση διαχείρισης συμμόρφωσης δεν είναι πλέον προαιρετική για τις περισσότερες επιχειρήσεις.

Ο κύριος σκοπός της είναι να δώσει ορατότητα για το ποιος έχει πρόσβαση σε ποιες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών σχετικά με το πώς, πότε και γιατί αυτές οι πληροφορίες παρέχουν πρόσβαση και χρησιμοποιούνται.

Η αποφυγή δαπανηρών προστίμων και η προστασία της φήμης μιας εταιρείας είναι μερικοί από τους κύριους λόγους για τους οποίους είναι απαραίτητη η συμμόρφωση με τους πελάτες και όχι μόνο. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα βοηθήσουν στην επιλογή της σωστής λύσης διαχείρισης συμμόρφωσης για την επιχείρησή σας.

Τι είναι η Διαχείριση Συμμόρφωσης;

Η διαχείριση συμμόρφωσης είναι η συνεχής διαδικασία διατήρησης της συμμόρφωσης με τις κανονιστικές εντολές και πολιτικές, είτε μέσω της αξιολόγησης των τρεχουσών διαδικασιών και συστημάτων, είτε μέσω της εφαρμογής της απαιτούμενης τεχνολογίας.

Οι οργανισμοί αλλάζουν και εξελίσσονται γρήγορα και μπορεί να είναι εύκολο για ορισμένες πτυχές του συστήματος, των πολιτικών και των πρακτικών να μην συμμορφωθούν.

Πώς μπορεί να βοηθήσει;

Η διατήρηση της συμμόρφωσης είναι μια συνεχής και περίπλοκη διαδικασία και το λογισμικό διαχείρισης συμμόρφωσης μπορεί να βοηθήσει στην απλοποίηση και αυτοματοποίηση πολλών πτυχών αυτής της διαδικασίας.

Οι πλατφόρμες λογισμικού διαχείρισης συμμόρφωσης μπορούν να παρέχουν λεπτομερή αρχεία καταγραφής συμβάντων, αλλά και την ορατότητα που χρειάζεται σχετικά με το πού βρίσκονται τα δεδομένα της εταιρείας, ποιος έχει πρόσβαση σε αυτά και τι κάνουν οι χρήστες με αυτά.

Κορυφαίες δυνατότητες

Το τοπίο του λογισμικού διαχείρισης συμμόρφωσης μπορεί να είναι αρκετά περίπλοκο και η εταιρεία πιθανότατα να έχει πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις συμμόρφωσης λόγω του κλάδου, του μεγέθους και του τύπου δεδομένων που αποθηκεύονται.

Πώς το Lepide βοηθά στη διαχείριση συμμόρφωσης

Στο Lepide, η Πλατφόρμα Ασφάλειας Δεδομένων επιτρέπει στους οργανισμούς να παράγουν αναφορές έτοιμες για συμμόρφωση για να ανταποκρίνονται σε ορισμένες συγκεκριμένες εντολές. Η λύση δίνει τη δυνατότητα εντοπισμού και ταξινόμησης ρυθμιζόμενων δεδομένων, ρύθμισης της πρόσβασης σε αυτά και ανάλυσης της συμπεριφοράς των χρηστών, ώστε εντοπίζονται οι απειλές ασφαλείας και να ακολουθεί η κατάλληλη αντίδραση.

Τεύχος 46

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ