Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

18 April 2022 06:49

Πώς επηρεάζει ο ψηφιακός μετασχηματισμός τους επαγγελματίες του λογιστικού κλάδου;

Εξειδικευμένη έρευνα για τη χαρτογράφηση των απόψεων που έχουν οι λογιστές για τις τεχνολογικές εξελίξεις που επιφέρει ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην καθημερινότητά τους και κατά πόσο αυτές επηρεάζουν το παρόν και το μέλλον του επαγγέλματός τους, πραγματοποίησε η Prosvasis, που ανήκει στον Όμιλο εταιρειών SoftOne, σε συνεργασία με τη FocusBari, τον Δεκέμβριο του 2021.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός απαλλάσσει τους επαγγελματίες από καθήκοντα ρουτίνας, ελαχιστοποιεί την πιθανότητα λάθους, περιορίζει απάτες και πετυχαίνει εξοικονόμηση κόστους. Ωστόσο, για ορισμένους λογιστές η χρήση εξειδικευμένων λειτουργιών αποτελεί πρόκληση και αντιμετωπίζεται ως μία πρόσθετη υποχρεωτική διαδικασία.

Η έρευνα της Prosvasis αποκαλύπτει μεταξύ των άλλων ότι:

  • 73% των λογιστών θεωρούν πιθανή την αλλαγή στον ρόλο τους λόγω της προόδου της τεχνολογίας, χωρίς ωστόσο να τοποθετούνται με βεβαιότητα.
  • Όσον αφορά στις τεχνολογικές εξελίξεις, μεγαλύτερη βαρύτητα δίνεται στο εξειδικευμένο λογιστικό λογισμικό, ενώ ακολουθούν η ενοποίηση εφαρμογών, η αυτοματοποίηση των εργασιών, η εξαγωγή χρήσιμων πληροφοριών και τα συστήματα που βασίζονται στο cloud.
  • Σε μεγάλο βαθμό οι επαγγελματίες του κλάδου δηλώνουν ανήσυχοι για τις προκλήσεις που θα έχουν να αντιμετωπίσουν, κυρίως σε ότι αφορά στην τήρηση προθεσμιών συμμόρφωσης, την υποχρεωτική διαβίβαση των παραστατικών στη Mydata και την αυστηροποίηση των κανονισμών συμμόρφωσης στις επιχειρήσεις των πελατών τους.

Τεύχος 53

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ