Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

18 March 2022 09:59

«Πυρετός» προσλήψεων σε Τεχνολογία-Πληροφορική

Του Γιώργου Καλούμενου

Σε διαδικασία αναζήτησης για την πρόσληψη δεκάδων ή ακόμα και εκατοντάδων νέων στελεχών βρίσκονται οι μεγάλες ελληνικές εταιρείες του κλάδου Πληροφορικής και Τεχνολογίας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με παράγοντες του κλάδου, κάποιες ειδικότητες έχουν ανεπάρκεια στην εγχώρια αγορά εργασίας τη στιγμή που η ζήτηση προϊόντων και υπηρεσιών πληροφορικής αυξάνεται λόγω της ανάγκης μετασχηματισμού των επιχειρήσεων, αλλά και των μεγάλων διαγωνισμών που αναμένονται για την απορρόφηση των περίπου 7 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάπτυξης και το ΕΣΠΑ.

Επίσης, οι πρόσφατες μεγάλες εξαγορές ελληνικών εταιρειών από ξένους ομίλους έχουν ανοίξει πολλές θέσεις για Έλληνες εργαζόμενους τόσο για project στο εξωτερικό, όσο και σε θυγατρικές τους.

Μάλιστα οι περισσότερες από τις τεχνολογικές εταιρείες ήδη τα τελευταία χρόνια έχουν προχωρήσει σε μεγάλες αυξήσεις, μέχρι και διπλασιασμό, του προσωπικού τους, παρόλα αυτά οι ανάγκες είναι τόσο μεγάλες που συνεχίζουν να ψάχνουν συνεχώς για νέα άτομα.

Έτσι, οι εταιρείες του κλάδου πληροφορικής και τεχνολογίας χρειάζονται άμεσα νέο εργασιακό δυναμικό σε ειδικότητες, όπως project managers, Συμβούλους IT, software engineers, κ.λπ.

Για παράδειγμα, η Viva Wallet που πρόσφατα εξαγοράστηκε από την JP Morgan ψάχνει εργαζόμενους για να καλύψει 350 θέσεις εργασίας.

Επίσης, η Intrasoft που κι αυτή πέρασε «στα χέρια» της Δανέζικης Netcompany ψάχνει πάνω από 300 στελέχη σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Σε αναζήτηση προσωπικού και η εισηγμένη Entersoft, η οποία μάλιστα ιδρύει για τον σκοπό αυτό τεχνολογικά hubs σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στο παιχνίδι έχουν μπει δυναμικά και οι startups, όπως για παράδειγμα η Blueground, η οποία πρόσφατα κατάφερε να συγκεντρώσει τα περισσότερα κεφάλαια από οποιαδήποτε άλλη αντίστοιχη ελληνική εταιρεία, σχεδιάζοντας να προσελκύσει πάνω από 150 άτομα από την εγχώρια αγορά εργασίας.

Τεύχος 31

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ