Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

19 January 2024 07:51

Προστατέψτε τα δεδομένα σας!

Παρότι οι οργανισμοί προσθέτουν περισσότερες λύσεις κυβερνοασφάλειας στις εργαλειοθήκες τους, ταυτόχρονα αυξάνεται – ίσως δυσανάλογα – ο όγκος των δεδομένων που πρέπει να επιβλέπουν. Τα εργαλεία κυβερνοασφάλειας παράγουν τεράστιες ποσότητες δεδομένων σε διαφορετικές μορφές. Αυτό οδήγησε στον κατακερματισμό των δεδομένων και στη δυσκολία αποθήκευσης, ανάλυσης και γρήγορης πρόσβασης σε αυτά.

Στον κόσμο της επιστήμης δεδομένων, οι βάσεις δεδομένων είναι ένας τρόπος με τον οποίο οι οργανισμοί μπορούν να χειριστούν καλύτερα τις προκλήσεις. Αυτή η προσέγγιση μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Μία βάση δεδομένων ασφαλείας μπορεί να βοηθήσει στην αποσυναρμολόγηση των δεδομένων και στην επέκταση της ορατότητας, αλλά χρειάζονται περισσότερα από τη δημιουργία αυτών των βάσεων.

Μια ενοποιημένη στρατηγική δεδομένων είναι πλέον απαραίτητη, καθώς το συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο απαιτεί μια πιο ολοκληρωμένη και βιώσιμη προσέγγιση για την ασφάλεια και την ενοποίηση δεδομένων.

Σύμφωνα με επιστήμονες, πέντε βασικά βήματα τα οποία πρέπει να ακολουθήσετε για την προστασία των δεδομένων σας είναι:

• Προσδιορίστε τα κενά δεδομένων, κατανοήστε τις αποσυνδέσεις και αναζητήστε τρόπους για να τις ξεπεράσετε. Αυτό περιλαμβάνει τη συγκέντρωση δεδομένων από διαφορετικές πηγές και συστήματα σε μια βάση δεδομένων.

• Κατανοήστε τη γνώση μεταξύ των διαφορετικών ρόλων που χρησιμοποιούν δεδομένα για τη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένων των επιστημόνων δεδομένων, των μηχανικών δεδομένων, των IT, των επιχειρηματικών αναλυτών και των επαγγελματιών SOC, όπως οι κυνηγοί απειλών και οι αναλυτές ασφαλείας.

• Αναλύστε και εμπλουτίστε τα δεδομένα για να δημιουργήσετε μια κοινή προβολή από την οποία μπορούν να ξεκινήσουν όλοι οι διαφορετικοί χρήστες δεδομένων.

• Σχεδιάστε τη λίμνη δεδομένων ασφαλείας, έχοντας κατά νου τις βέλτιστες πρακτικές διακυβέρνησης και ασφάλειας για να διασφαλίσετε ότι ακολουθούνται αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας, επιτρέποντας επίσης στους χρήστες να αποκτήσουν τα απαραίτητα βάθη πληροφοριών από τα δεδομένα.

Τεύχος 430

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ