Skip to main content
29 July 2024 06:46

Προστασία περιουσίας από την Revolut

Η Revolut κυκλοφορεί τη λειτουργία «Προστασία Περιουσίας». Πρόκειται για ένα επιπλέον μέτρο επαλήθευσης ταυτότητας εντός της εφαρμογής, ειδικά σχεδιασμένο για να αποτρέπει τους κλέφτες από την πρόσβαση σε κεφάλαια που διατηρούν οι πελάτες σε Pocket εντός της εφαρμογής Revolut. Σε περίπτωση που κλαπεί το κινητό και είναι ξεκλείδωτο ή έχει παραβιαστεί ο κωδικός πρόσβασης και η αναγνώριση προσώπου, οι εγκληματίες δεν θα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα κεφάλαια.

Η Revolut πρωτοπορεί εφαρμόζοντας μια εξελιγμένη τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου. Η ενεργοποίηση της λειτουργίας «Προστασία Περιουσίας» θα επαληθεύει την ταυτότητα του πελάτη συγκρίνοντας την τρέχουσα selfie του με τους ελέγχους ταυτότητας μέσω selfie, που πραγματοποιήθηκαν κατά την αρχική εγγραφή στη Revolut. Με αυτόν τον τρόπο δεν μπορεί να γίνει μεταφορά κεφαλαίων από τρίτους, ακόμη και αν έχουν αποκτήσει πρόσβαση στο κινητό. Η λειτουργία αυτή απαιτεί από τους πελάτες να δώσουν τη συγκατάθεσή τους και μπορεί να ενεργοποιηθεί για τα Pockets.

Σύμφωνα με στοιχεία της Revolut, οι φυσικές κλοπές αποτέλεσαν το 38% των απωλειών από μη εξουσιοδοτημένες ενέργειες το 2023, ενώ και οι κλοπές πορτοφολιών παρουσιάζουν έξαρση παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, καταγράφονται κάθε μέρα 242 κλοπές και διαρρήξεις, καθώς και 9 ληστείες, σύμφωνα με τα στοιχεία της ελληνικής αστυνομίας για την περασμένη χρονιά. Οι πελάτες διατρέχουν επίσης αυξημένο κίνδυνο με το λεγόμενο «shoulder-surfing». Σε αυτήν την περίπτωση, οι απατεώνες παρακολουθούν τους κωδικούς πρόσβασης του τηλεφώνου και των τραπεζικών εφαρμογών και στη συνέχεια τους χρησιμοποιούν για να παρακάμψουν τα μέτρα ασφαλείας. Μπορεί επίσης να πάρουν το τηλέφωνο όταν είναι ξεκλείδωτο. Η νέα λειτουργία θα διατεθεί μέσα στον μήνα ως κομμάτι του Revolut Secure, το οποίο συγκεντρώνει καινοτόμα συστήματα ασφαλείας για να δώσει στους πελάτες μεγαλύτερο έλεγχο στον τρόπο προστασίας των χρημάτων τους.

ΤΕΥΧΟΣ 558

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ