Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
LATEST
Ποιες χώρες ενδείκνυνται για τηλεργασία το 2023
Της Αφροδίτης Μπαλίδου
Η πανδημία ανάγκασε πολλούς εργαζόμενους να μάθουν και να εξοικειωθούν με τη remote εργασία. Οι οργανισμοί έπρεπε να στραφούν γρήγορα σε ψηφιακά περιβάλλοντα και να οργανωθούν εκ νέου με τις ομάδες τους μέσω εικονικών συναντήσεων και εφαρμογών. Παρατηρήθηκε πως για πολλούς εργαζόμενους η μετάβαση στην εξ αποστάσεως εργασία βελτίωσε την παραγωγικότητα και την ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής. Ως αποτέλεσμα, η επιστροφή στην εργασία αποκλειστικά στο γραφείο ήταν μια πρόκληση για τις επιχειρήσεις που τώρα δεν είναι πρόθυμες να προσφέρουν υβριδικούς ή πλήρως απομακρυσμένους ρόλους, με ορισμένους υπαλλήλους να φτάνουν στο σημείο να παραιτηθούν με την προοπτική αναζήτησης θέσεων εργασίας με ευχέρεια στη remote εργασία.
Έρευνα που κυκλοφόρησε από την Proxyrack εκθέτει τις χώρες που προωθούν και υποστηρίζουν την υβριδική και απομακρυσμένη εργασία:
Μπορεί να μην αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Ελβετία, μια χώρα γνωστή για τους ισχυρούς νόμους περί απορρήτου και διατήρησης δεδομένων, κατατάσσεται στην πρώτη θέση για τους απομακρυσμένους εργαζόμενους και την ασφάλειά τους. Η Ελβετία πέτυχε βαθμολογία 7,62 στα 10, με το 93,56% του πληθυσμού να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, βαθμολογία NCSI 76,62 και 70,43 hotspot 5G ανά 100.000 άτομα. Το 11,17% του πληθυσμού έχει, επίσης, πρόσβαση σε VPN.
Η Ολλανδία ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με βαθμολογία ασφάλειας απομακρυσμένων εργαζομένων 7,62. Η Ολλανδία έχει πολύ λιγότερα hotspot — μόνο 7,48 ανά 100.000 άτομα — και μόνο το 90,82% του πληθυσμού έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, αλλά η πρόσβαση VPN (26,54%) σημείωσε υψηλή βαθμολογία. Η χώρα έχει κερδίσει βαθμολογία NCSI 83,12.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Ηνωμένο Βασίλειο, με συνολική βαθμολογία 7,55. Το Ηνωμένο Βασίλειο, με βαθμολογία NCSI 77,92, κατατάχθηκε σχετικά καλά στα hotspot 5G (15,06 ανά 100.000), την πρόσβαση VPN (23,86%) και τη συνολική πρόσβαση στο διαδίκτυο (94,44%).
Επιπλέον, η Σιγκαπούρη, το Λουξεμβούργο και η Δανία ακολουθούν αυτές τις χώρες. Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες εμφανίζονται στους 10 κορυφαίους πίνακες ασφαλείας απομακρυσμένων εργαζομένων, η χώρα κατατάχθηκε μόλις στην έβδομη θέση. Περίπου το 92,01% του πληθυσμού έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, υπάρχουν 12,55 hotspot 5G ανά 100.000 άτομα και το 23,12% του πληθυσμού έχει πρόσβαση σε VPN. Συνολικά, η χώρα έχει βαθμολογία NCSI 64,94.