Skip to main content
11 October 2022 06:53

Πλησιάζει το Athens Science Festival

Tο Athens Science Festival επιστρέφει από 21 έως 23 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν την επιστήμη μέσα από την τέχνη, τη διάδραση και το παιχνίδι σε ένα συναρπαστικό φεστιβαλικό τριήμερο στην καρδιά της πόλης.

Το πρόγραμμα του Athens Science Festival είναι πλούσιο, καθώς αποτελείται από 70 διαδραστικά δρώμενα, 25 εργαστήρια για παιδιά, 15 workshops για ενήλικες, 20 ομιλίες, εκθέσεις τέχνης και επιστήμης, διαγωνισμούς και stand-up science μεταξύ άλλων. Ακόμη, και φέτος κορυφαίοι επιστήμονες, ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες από όλο τον κόσμο θα παραβρεθούν στο φεστιβάλ επιχειρώντας μέσα από τις ομιλίες τους να δώσουν απαντήσεις σε μια σειρά από σύγχρονα ζητήματα.

Μερικά από τα highlights του Athens Science Festival 2022:

Η Minoan Robotsports Competition προσκαλεί τους συμμετέχοντες σε έναν συναρπαστικό διαγωνισμό αθλητικής ρομποτικής ποδοσφαίρου και σούμο, σε διοργάνωση του Ελληνικού Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Η βραβευμένη διαδραστική έκθεση Planets in your Hand, που διοργανώνει το Τμήμα Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, επιστρέφει. Μικροί και μεγάλοι θα αγγίξουν και θα αντιληφθούν διά της αφής και της όρασης τις ιδιαιτερότητες του κάθε πλανήτη, όπως τις ατμοσφαιρικές και γεωλογικές συνθήκες που επικρατούν σε αυτές, τη θερμοκρασία και τον άνεμο.

Ανάμεσα στους φετινούς καλεσμένους θα είναι ο δρ. Sanjay Sharma, αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Μηχανικών, Πληροφορικής και Μαθηματικών (SECAM) στο Πανεπιστήμιο του Plymouth και ο δρ. Matthew Gardiner, καλλιτέχνης και βασικός ερευνητής στο Ars Electronica.

Για να κλείσετε το εισιτήριό σας, πατήστε εδώ.

Τεύχος 148

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ