Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

3 June 2024 06:41

Πλατφόρμα για την πρόοδο των εγχώριων έργων

Την ψηφιακή πλατφόρμα erga.gov.gr, μέσω της οποίας μπορούν όλοι να έχουν πρόσβαση και ενημέρωση για την πρόοδο των έργων που συντελούνται στην ελληνική επικράτεια, παρουσίασε από τα Χανιά ο Υπουργός Επικρατείας, κος Άκης Σκέρτσος. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΜ Μεγάλο Αρσενάλι στα Χανιά, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, των Αντιπεριφερειαρχών Χανίων και Ρεθύμνου, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κου Λευτέρη Αυγενάκη, του Υφυπουργού Υγείας, κου Μάριου Θεμιστοκλέους, των Κυβερνητικών Βουλευτών του νομού, Δημάρχων Χανίων και Ρεθύμνου, επαγγελματικών ενώσεων, φορέων και εκπροσώπων των επιμελητηρίων.

«Πρόκειται για τη δυνατότητα ενημέρωσης για όλα τα έργα, μικρών, μεσαίων και άλλων που υλοποιούνται σε κάθε δήμο, σε κάθε νομό, σε κάθε περιφέρεια της χώρας», είπε ο κος Σκέρτσος, ο οποίος χαρακτήρισε τη δημιουργία της πλατφόρμας ως «ένα αυτονόητο και συνάμα τολμηρό βήμα λογοδοσίας και διαφάνειας, για να αποκτήσουμε όλοι τον έλεγχο των έργων που αλλάζουν τη ζωή, την καθημερινότητά μας».

«Αυτή την στιγμή, η Κρήτη αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα είναι ένα εργοτάξιο. Έχουμε καταφέρει χάρη στις διαπραγματεύσεις του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης, να αποκτήσουμε το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό πακέτο δημοσίων επενδύσεων στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο», σημείωσε ο Υπουργός Επικρατείας. Σημείωσε πως πρόκειται για 85 δισεκατομμύρια ευρώ που είναι πόροι τους οποίους «διαχειριζόμαστε για να φέρουμε επενδύσεις, υποδομές, ανακαινίσεις σε νοσοκομεία, σχολεία, δικαστήρια, σε χώρους πολιτισμού, να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών», και τόνισε: «Όλο αυτό μας οδηγεί στη σημασία της ευρωπαϊκής κάλπης, στην κάλπη της μεθεπόμενης Κυριακής. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται στις Βρυξέλλες επηρεάζουν τις ζωές μας, στα Χανιά, στην Κρήτη, στην Ελλάδα, με έργα που είναι απαραίτητα, έργα που καθυστερούσαν για πολλά χρόνια και τώρα έχουμε και τη βούληση και τα χρήματα για να τα υλοποιήσουμε».

Η πλατφόρμα erga.gov.gr αμέσως μετά την παρουσίαση θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

ΤΕΥΧΟΣ 519

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ