Skip to main content
6 March 2023 07:50

Ο Elon Musk επανήλθε στην κορυφή 

Ο Elon Musk ανέκτησε τη θέση του ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, καθώς τα κέρδη του αυξήθηκαν λόγω της ανόδου της τιμής της μετοχής της Tesla Inc σχεδόν κατά 70% φέτος. Η εταιρεία επωφελήθηκε, επίσης, από τη μεγαλύτερη ζήτηση για τα ηλεκτρικά της οχήματα μετά τη μείωση των τιμών σε πολλά μοντέλα. 

Οι μετοχές της Tesla αυξήθηκαν 5,5% στα 207,63 δολάρια στη Νέα Υόρκη την περασμένη εβδομάδα, ενισχύοντας την καθαρή περιουσία του Musk στα 187,1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Αυτό υπερβαίνει την προσωπική περιουσία των 185,3 δισ. δολαρίων του Bernard Arnault, του 73χρονου Γάλλου μεγιστάνα που βρίσκεται πίσω από την εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών ειδών πολυτελείας LVMH. 

Ο Musk, 51 ετών, μπήκε στο 2023 με περιουσία 137 δισ. δολαρίων, έχοντας καταστεί ο πρώτος άνθρωπος που έχασε 200 δισ. δολάρια από την περιουσία του και αυξάνοντας την προοπτική ότι μπορεί να δυσκολευτεί να διεκδικήσει ξανά τον τίτλο του ως το πλουσιότερο άτομο στον κόσμο. Εκτοπίστηκε στην κορυφή του δείκτη πλούτου του Bloomberg για περισσότερο από δύο μήνες μετά από μια απότομη πτώση στην Tesla, της οποίας είναι Διευθύνων Σύμβουλος. 

Τεύχος 240

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ