Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

6 April 2022 06:44

Ο Elon Musk αγοράζει το 9,2% των μετοχών του Twitter

Η αποκάλυψη της αγοράς μετοχών έρχεται τη στιγμή που ο Musk εμφανίζεται ως ένας από τους πιο δυνατούς και επιφανείς επικριτές των προσπαθειών μετριοπάθειας του Twitter, το οποίο τα τελευταία χρόνια κάνει προσπάθειες να καταπολεμήσει τα πάντα, από παρενόχληση και απειλές θανάτου μέχρι παραπληροφόρηση και θεωρίες συνωμοσίας.

Ο Musk είναι ένας από τους πιο επιφανής χρήστες του Twitter και έχει περισσότερους από 80 εκατομμύρια followers στην πλατφόρμα, εκ των οποίων πολλοί κατά καιρούς αναμένουν τις παρεμβάσεις του για την πορεία της αγοράς των κρυπτονομισμάτων, η οποία ουκ ολίγες φορές έχει ανταποκριθεί στα tweets του.

Ο Musk, τον οποίο ο Δείκτης Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg αναφέρει ως τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο με περιουσία περίπου 273 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είπε ότι έχει σκεφτεί σοβαρά να δημιουργήσει δική του πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Σε ανάρτησή του τον περασμένο μήνα είπε ότι το Twitter έχει αποτύχει πλήρως στο να τηρήσει τις αρχές της ελευθερίας του λόγου και υπονομεύει θεμελιωδώς τη δημοκρατία.

Το μερίδιο του Musk στο Twitter θεωρείται παθητική επένδυση, και μαζί με τα πρόσφατα σχόλιά του σχετικά με την τήρηση των αρχών της ελευθερίας του λόγου από την πλατφόρμα, η επένδυση θα μπορούσε να δείχνει ότι ο Musk επιδιώκει να ασκήσει κάποιον έλεγχο στην εταιρεία.

Τεύχος 45

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ