Skip to main content
24 April 2023 06:43

Ο Commercial Manager της Mega Sprint Guard στο Techmail 

Συνέντευξη στον Παναγιώτη Αποστολόπουλο 

O Commercial Manager της Μega Sprint Guard, κος Παναγούλιας Βασίλης, παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Techmail και μοιράστηκε τις εμπειρίες και τις γνώσεις του πάνω στον τομέα του Security, περιγράφοντας αναλυτικά τα ποιοτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η Mega Sprint Guard και τα οποία την καθιστούν έναν από τους πλέον σημαίνοντες παίκτες στο χώρο της φύλαξης εδώ και σχεδόν 30 χρόνια. 

Παρακάτω παρατίθεται αναλυτικά η συνέντευξη του κου Παναγούλια: 
 

Τι είναι αυτό που κάνει την εταιρία να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό (οι υπηρεσίες, ο εξοπλισμό και οι νέες τεχνολογίες που προσφέρει το Κ.Λ.Σ. της Mega Guard Security); 

Η συνέπεια είναι το κλειδί… Από την αρχή της λειτουργίας της, η Mega Sprint Guard προσέφερε στους πελάτες της ποιοτικές υπηρεσίες και αξιόπιστα προϊόντα, με αποτέλεσμα τη γρήγορη αναγνώρισή της στον κλάδο της Ασφάλειας. Η συνεχής ανάπτυξη των εταιρειών του Ομίλου οδήγησαν στην εδραίωση της ως ηγέτιδα δύναμη στην εγχώρια αγορά των υπηρεσιών ασφαλείας και εγκατάστασης συστημάτων ασφαλείας. Έτσι σήμερα και μετά από 29 χρόνια λειτουργίας η εταιρεία: 

• Λειτουργεί σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 1.000 τετραγωνικών μέτρων, κτισμένες σε οικόπεδο 5.500 τετραγωνικών μέτρων. 

• Διαθέτει υποκαταστήματα σε πολλές μεγάλες πόλεις της χώρας που μας δίνουν τη δυνατότητα να παρέχουμε άμεσες και αξιόπιστες υπηρεσίες σε όλη την Επικράτεια. 

• Προσφέρει επανδρωμένες υπηρεσίες και καλύπτει ως “one stop shop” το συνολικό εύρος των απαιτούμενων λύσεων ασφαλείας-φύλαξης, παρέχοντας την δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης τους, διασφαλίζοντας για τους πελάτες μας όλα τα πλεονεκτήματα. 

• Έχει αναπτύξει στόλο εκατό είκοσι (120) και πλέον αυτοκινήτων, εξοπλισμένων με τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, που μας επιτρέπουν να βρισκόμαστε άμεσα και αποτελεσματικά, δίπλα στους πελάτες μας. 

Ακόμα, η Mega Sprint Guard διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα Ιδιόκτητα Κέντρα Λήψης Σημάτων πανελλαδικά, για την απόλυτη ασφάλεια της περιουσίας των πελατών της και απασχολεί έμπειρο, εξειδικευμένο, άριστα εκπαιδευμένο, ένστολο προσωπικό, το οποίο ενεργεί γρήγορα και αποτελεσματικά. 

Εξάλλου η Mega Sprint Guard μέσα από την πολύχρονη διαδρομή της έχει καταφέρει να διακριθεί σε πολύ υψηλό επίπεδο από τους μεγαλύτερους οργανισμούς και συγκεκριμένα έχει βραβευτεί από το περιοδικό FORTUNE ως μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες πανελλαδικά σύμφωνα με τη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την HELLASTAT. Κατέχει επίσης βραβείο από την ICAP ως True LEADER για το έτος 2012, τον Μάρτιο του 2013 κατέκτησε το βραβείο από τον διεθνή οργανισμό EUROPE 500 και το IESE BUSSINES SCHOOL ως μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες πανευρωπαϊκά σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το 2019 στην απονομή των Security Excellence Awards διακρίθηκε με 4 βραβεία που είναι το DIAMONDS OF THE GREEK ECONOMY, GUARDING AND SAFEKEEPING, EMBASSY SECURITY, PORT SECURITY και TOTAL RISK MANAGEMENT, και κλείνοντας το 2021 έλαβε διάκριση DIAMONDS OF THE GREEK ECONOMY. 
 

Οι επανδρωμένες υπηρεσίες της εταιρίας σας, είναι το μεγάλο πλεονέκτημα της Mega; Για ποιους λόγους; 

Θα συμφωνήσω μαζί σας. Οι ανάγκες ενός οργανισμού που επιχειρεί στις απαιτητικές συνθήκες της Ελληνικής αγοράς, είναι ποικιλόμορφες και η ασφάλεια των κτιριακών εγκαταστάσεων μεγάλων εταιρειών και Ομίλων με διασπορά στην επικράτεια, απαιτεί ιδιαίτερες τεχνικές ικανότητες. Κατανοούμε τις ανάγκες, το περιβάλλον και τις διαδικασίες των οργανισμών εξασφαλίζοντας από την πλευρά μας την ασφαλή λειτουργία τόσο των κτιρίων γραφείων όσο και υποκαταστημάτων / εγκαταστάσεων σε όλη την επικράτεια. 

Αδιαμφισβήτητο κριτήριο προηγμένης τεχνογνωσίας (Know How) της υψηλής Διοικητικής υποστήριξης και Οργάνωσης της εταιρείας μας, αποτελεί το γεγονός ότι μεγάλες εταιρείες-όμιλοι έχουν αναθέσει στην εταιρεία μας, την φύλαξης των εγκαταστάσεων τους. Οι εν λόγω εγκαταστάσεις έχουν διάφορες ιδιαιτερότητες όπως εκτεταμένο μήκος περιμέτρου, εκτεθειμένοι χώροι, αυξημένη συνάθροιση κοινού, παρεμβάλλοντες αστικοί χώροι, αυξημένο επιθυμητό επίπεδο ασφαλείας, χρήση ειδικού ηλεκτρονικού εξοπλισμού και μηχανημάτων ακτινοσκόπησης (x-ray). 

Η Mega Sprint Guard διαθέτει ιδιαίτερα μεγάλη εμπειρία στην παροχή υπηρεσιών ασφαλείας, έχοντας μέσω των στελεχών της εκτελέσει με επιτυχία, ένα ευρύ φάσμα ανάλογων έργων, για αυτό και αποτελεί σήμερα μία από τις πιο αξιόπιστες λύσεις στον τομέα των υπηρεσιών ασφάλειας στην Ελλάδα. Παρέχει ένα ευρύ φάσμα επανδρωμένων υπηρεσιών, συστημάτων και ολοκληρωμένων υπηρεσιών ασφαλείας, προστατεύοντας τη ζωή και την περιουσία των πελατών της. 

Υπάρχει διαδικασία επιλογής/αξιολόγησης του ανθρώπινου δυναμικού σας. Με τι κριτήρια γίνεται η επιλογή του προσωπικού και ποια η διαδικασία εκπαίδευσής του. 

Αρχικά θα ήθελα να τονίσω πως ο Όμιλος μας έχει στο επίκεντρο το παράγοντα άνθρωπο και για αυτό το λόγο επενδύουμε συστηματικά. Μεγάλο πλεονέκτημα της Mega Sprint Guard σε ότι αφορά το προσωπικό μας σε σχέση με τις άλλες ανταγωνίστριες εταιρείες, είναι η χαμηλή εναλλαγή του προσωπικού και οι ελάχιστες αποχωρήσεις εργαζομένων από την εταιρεία, που έχουν σαν αποτέλεσμα, υψηλή εμπειρία και άριστη παροχή υπηρεσιών. 

Το προσωπικό της Mega Sprint Guard είναι άριστα εκπαιδευμένο με τις πιο σύγχρονους μεθόδους παγκοσμίως. Η εκπαίδευση αφορά την ασφάλεια της φύλαξης συνεχίζεται στον χειρισμό των διατιθεμένων ηλεκτρονικών και άλλων μέσων, για να είναι ικανοί να ανταποκρίνονται στα καθήκοντα τους και να ικανοποιούν στο ακέραιο τις απαιτήσεις ασφαλείας των πελατών μας. 

Η Mega Sprint Guard βλέποντας ότι ο υποψήφιος υπάλληλος τηρεί όλες τις προϋποθέσεις προχωράει στην πρόσληψη του προσφέροντας ικανοποιητικές αποδοχές, στόχους και ένα ιδανικό περιβάλλον εργασίας. 

Το γεγονός αυτό μας αναδεικνύει ως τον πλέον προτιμώμενος εργοδότη στην ελληνική αγορά υπηρεσιών ασφαλείας. Εκατοντάδες αιτήματα προσλήψεων που απευθύνονται στο Τμήμα Προσωπικού της εταιρείας επιβεβαιώνουν τη φήμη της Mega Sprint Guard και τη δυνατότητα της να μπορεί να επιλέγει ανά πάσα στιγμή νέο προσωπικό με τα αυστηρά κριτήρια τα οποία έχει θεσπίσει. 

Μετά από μια πρόσληψη, το προσωπικό ασφαλείας συμμετέχει υποχρεωτικά στην Βασική Εκπαίδευση Υπαλλήλων, Ασφαλείας σύμφωνα με το περίγραμμα του Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. Υπηρεσίες Φύλαξης Φυσικών Προσώπων και Ιδιοκτησιών ενώ ανάλογα με τη θέση εργασίας του, ενδέχεται να χρειαστεί επιπλέον εκπαίδευση σε συστήματα και εργαλεία που ενδέχεται να χρησιμοποιήσει. 

Η εταιρεία μας διαθέτει αίθουσες κατάρτισης και πιστοποιημένους εκπαιδευτές ασφαλείας σύμφωνα με το ΚΕ.ΜΕ.Α., Ε.ΚΕ.ΠΙΣ και του ΛΑΕΚ με σκοπό τη συνεχή επιμόρφωση και επαγγελματική ανάπτυξη του προσωπικού μας, μέσω προγραμμάτων συνεχούς κύκλου κατάρτισης του ΛΑΕΚ, αλλά και προγραμματισμένες εκπαιδεύσεις σε νέες τεχνολογίες και νέα συστήματα, που εφαρμόζονται καθημερινά στις υπηρεσίες που αναλαμβάνουν. 

Στις σύγχρονες αίθουσες εκπαίδευσης μας, το προσωπικό της Mega Sprint Guard εκπαιδεύεται για θέματα Security Management, Συστημάτων Ασφαλείας, Πυρανίχνευση και Πυρασφάλειας και των Πρώτων Βοηθειών στο χώρο ευθύνης τους. 

Η βασική εκπαίδευση του προσωπικού μας, για την περιοχή της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται στα ιδιόκτητα γραφεία μας που βρίσκονται στη Θέρμη, ενώ στην περιοχή της Αθήνας, στο νέο μας χώρο εκπαίδευσης των γραφείων μας στον Παράδεισο Αμαρουσίου. Όσον αφορά την υπόλοιπη Ελλάδα, οι εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις μας λαμβάνουν χώρα όλο το χρόνο από τους εκπαιδευτές στα υποκαταστήματα μας ή σε πιστοποιημένα εκπαιδευτικά ιδρύματα. 

Η MEGA GUARD ως εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, εκτός από την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας υψηλής ποιότητας στους πελάτες της, συνιστά και ένα κορυφαίο ίδρυμα κατάρτισης για το προσωπικό ασφαλείας. 
 

Η MEGA SPRINT GUARD αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα, διεθνείς οίκους προϊόντων ασφαλείας και έχει επενδυτικό πλάνο για την επέκταση των συνεργασιών της και με άλλους κατασκευαστικούς οίκους συστημάτων ασφαλείας. Ποια προϊόντα διαθέτει η εταιρία σας στην ελληνική αγορά; 

Η Mega Sprint Guard έχει αναπτύξει συνεργασίες με πολλούς παγκόσμιους κατασκευαστές  συστημάτων ασφαλείας και πυρασφάλειας, έχοντας εξασφαλίσει εξουσιοδοτημένες και προνομιακές συνεργασίες διανομής και εγκατάστασης με διεθνείς εταιρείες προϊόντων ασφαλείας, για την προσφορά ολοκληρωμένων και αξιόπιστων λύσεων ασφαλείας, λύσεις που περιλαμβάνουν CCTV, Συστήματα Ασφαλείας Συναγερμών, Συστήματα Πυρανίχνευσης, Συστήματα ελέγχου πρόσβασης, Οικιακούς – αυτοματισμούς εγκαταστάσεων, Ολοκληρωμένα συστήματα εγκαταστάσεων. 

Πρωταρχικός στόχος της εταιρείας είναι η επιλογή της βέλτιστης και τεχνικά άρτιας λύσης και ενδεικτικά θα αναφέρουμε κάποιες από τις σημαντικότερες συνεργασίες με διεθνείς εταιρείες προϊόντων ασφαλείας όπως η Technoalarm, η Technofire, την Dahua, την HIK Vision την Unival Group, την VirTra, DLL, Serabrynn, Ajax, Caddx, Avigilon, Bosch, Optex, ANVIZ και άλλες πολλές συνεργασίες, ενώ σύντομα θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στην αφορά λύσεις Smart για «έξυπνα σπίτια» με προϊόντα που θα μπορούν να εγκαθίστανται στον ελάχιστο χρόνο προσφέροντας στους χρήστες τον απόλυτο έλεγχο και άπειρες ευκολίες μέσα από το Smart Κινητό τους είτε εντός του χώρου είτε αν βρίσκονται σε οποιοδήποτε άλλο χώρο! Σύντομα θα ξανά μιλήσουμε για αυτή τη λύση που θα ετοιμάσουμε στους επόμενους μήνες γιατί αποτελεί μια πρόταση για την αγορά προσαρμοσμένη πάνω στις πραγματικές ανάγκες των καταναλωτών με απολύτως στοχευμένα και έξυπνα συστήματα ασφαλείας… 
 

Ποια είναι τα πλάνα της εταιρίας για το νέο έτος; 

Η Mega Sprint Guard οφείλει στο επίπεδο που είναι σήμερα ως ηγέτιδα δύναμη στην εγχώρια αγορά των υπηρεσιών ασφαλείας και εγκατάστασης συστημάτων ασφαλείας με σοβαρότητα και υπευθυνότητα απέναντι στους ανθρώπους της αλλά και στους πελάτες της να κάνει τον σχεδιασμό της επόμενης 5ετίας. 

Σίγουρα οι συνθήκες της παγκόσμιας αγοράς δεν μας αφήνουν ανεπηρέαστους, αλλά έχοντας διανύσει μια 10ετία απόλυτης οικονομικής κρίσης και έχοντας καταφέρει να βγούμε ακόμα πιο δυνατοί, μας δίνει τη δυνατότητα να βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία.  

Οφείλουμε να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε όλα μας τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα που είναι η ισχυρή παρουσία σε πανελλήνιο επίπεδο, την ικανότητα παροχής υπηρεσιών με συνέπεια και υψηλή σχέση αξίας – τιμής, την εκπαίδευση του προσωπικού μας, το συμπαγές διοικητικό σχήμα με ευελιξία στη λήψη αποφάσεων, στη διοίκηση της Εταιρίας και τη διαχείριση του προσωπικού. 

Το βασικό πλάνο μας είναι η διείσδυση μας σε νέες αγορές σε όλη την επικράτεια, αλλά και να ενισχύσουμε την παρουσία μας στην αγορά της Κύπρου που ήδη έχει δείξει εξαιρετικά αποτελέσματα στα πρώτα χρόνια λειτουργίας, αξιοποιώντας την ήδη πολύ μεγάλη τεχνογνωσία μας στα 25+ χρόνια παρουσίας μας. Διαθέτουμε ολοκληρωμένες προτάσεις που θα μπορούσε να ικανοποιήσουμε κάθε ανάγκη ασφαλείας και είμαστε έτοιμοι τόσο Επιχειρησιακά όσο και Τεχνικά να προσφέρουμε «One Stop Shop» Λύσεις Ασφαλείας. 

Ταυτόχρονα η Mega Sprint Guard θα εστιάσει με τεχνικές προτάσεις εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης Artificial Intelligence – A.I. για κάθε ανάγκη είτε αυτό αφορά τις Βιομηχανικές εγκαταστάσεις, ακόμα και τους οικιακούς χρήστες, μεγιστοποιώντας την ασφάλεια των εγκαταστάσεων, αλλά και προσφέροντας ακόμα και λύσεις Marketing Analysis που είναι ιδιαίτερα χρήσιμες και καινοτόμες σε αγορές όπως αυτές του Retail. Φυσικά η εταιρεία μας έχει ήδη λύσεις για εναέριες προτάσεις ασφαλείας με πιστοποιημένους χρήστες που θα μπορούσαμε συνδυαστικά να προσφέρουμε με ειδικά Drones στους πελάτες μας. Είναι μια πρόταση που μέχρι εχθές φάνταζε αδύνατη ή αν θέλετε μια μορφή gadget, αλλά πλέον η τεχνολογία μας επιτρέπει να δώσουμε λύσεις αξιόπιστες και απολύτως δοκιμασμένες και φυσικά θα εστιάσουμε και σε αυτό το πεδίο.  

Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω πως ο βασικός μας στόχος είναι να εκπαιδεύσουμε και να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους μας έτσι ώστε οι συνεργάτες μας να απολαμβάνουν την καλύτερη πλευρά μας. Οι άνθρωποι μας είναι το μεγαλύτερο μας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και αυτό δεν αντιγράφεται. 

Τεύχος 270

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ