Skip to main content
1 August 2024 06:46

Ο Όμιλος Σαρακάκη «επανδρώνει» το ΕΚΑΒ

Σημαντικό ρόλο στην πορεία του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη αποτελεί η θεμελιώδης αρχή του να λειτουργεί υπεύθυνα και να είναι ωφέλιμος στην κοινωνία. Αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και πραγματοποιώντας δράσεις με ουσιαστικό και μετρήσιμο κοινωνικό αποτύπωμα, στοχεύει στην έμπρακτη υποστήριξη του έργου της πολιτείας και φορέων που υπηρετούν τον άνθρωπο.

Στο πλαίσιο αυτό και με αίσθημα ευθύνης, ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη παραχώρησε στην Κεντρική Υπηρεσία του Εθνικού Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) ένα Mitsubishi Space Star, το οποίο θα αξιοποιηθεί ως όχημα μικρού όγκου ταχείας επέμβασης.

Το ευέλικτο Mitsubishi Space Star θα είναι στελεχωμένο από έναν διασώστη και έναν ιατρό και θα επιχειρεί όλο το 24ωρο στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής, εκεί όπου τους καλοκαιρινούς μήνες παρουσιάζεται μεγάλη ανάγκη άμεσης επέμβασης και παροχής ιατρικής βοήθειας στο σημείο του συμβάντος.

Ο εξοπλισμός του Mitsubishi Space Star, ως όχημα μικρού όγκου ταχείας επέμβασης, αποτελείται από:

• Διαγνωστικό monitor – απινιδωτή, φορητό αναπνευστήρα, παλμικό οξύμετρο, AED, πιεσόμετρο, στηθοσκόπιο, σακχαρόμετρο, φορητή συσκευή αναρρόφησης.

• Πλήρες kit αεραγωγού, με AMBU ενηλίκων, παιδιών και νεογνών.

• Kit διασωλήνωσης.

• Kit τραύματος, εγκαυμάτων, τοκετού.

• Σετ φλεβοκέντησης με τους αντίστοιχους ορούς.

• Αερονάρθηκες, αυχενικά κολάρα.

• Φιάλη Ο2, με μάσκες χορήγησης.

• Φαρμακευτικό εξοπλισμό.

Οι εξειδικευμένες ενέργειες που θα μπορεί να παρέχει το συγκεκριμένο όχημα, μεταξύ άλλων θα είναι η βασική και εξειδικευμένη ΚΑΡΠΑ – απινίδωση – βηματοδότηση, η αντιμετώπιση πολυτραυματία, επιληπτικών κρίσεων, υπογλυκαιμίας, οξέος πνευμονικού οιδήματος, οξέος εμφράγματος μυοκαρδίου και πολλών άλλων απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων, η αντιμετώπιση επειγόντων μαιευτικών, νεογνολογικών και παιδιατρικών περιστατικών, η διατήρηση και υποστήριξη αναπνοής με χορήγηση οξυγόνου, διασωλήνωση, ο έλεγχος εξωτερικής αιμορραγίας και δυνατότητα συρραφής τραυμάτων, η διατήρηση κυκλοφορίας με ενδοφλέβια χορήγηση υγρών και φαρμάκων, η ακινητοποίηση ανοικτών και κλειστών κακώσεων και καταγμάτων άκρων και σπονδυλικής στήλης, η αντιμετώπιση θερμικών και χημικών εγκαυμάτων και δηλητηριάσεων.

ΤΕΥΧΟΣ 561

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ