Skip to main content
13 September 2023 06:53

Ο Όμιλος ΟΤΕ στο πλευρό της Θεσσαλίας

Στο κάλεσμα στήριξης του λαού της Θεσσαλίας που δοκιμάζεται από τις καταστροφικές πλημμύρες ανταποκρίθηκε ο Όμιλος ΟΤΕ. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, μεγάλος αριθμός συνεργείων και τεχνικών του Ομίλου εργάζονται εντατικά για την όσο το δυνατόν συντομότερη αποκατάσταση του μεγάλου εύρους ζημιών στα δίκτυα σταθερής και κινητής. Παράλληλα, ο Όμιλος στάθηκε δίπλα στους πληγέντες, προσφέροντας δωρεάν τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, αλλά και υλική στήριξη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Όμιλος ανακοίνωσε πως προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες αποκατάστασης των τηλεπικοινωνιακών υποδομών του Ομίλου ΟΤΕ στις πληγείσες περιοχές. Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης πολυπλοκότητας για τους ανθρώπους του Ομίλου, λόγω του είδους και του εύρους των καταστροφών, καθώς έχουν σημειωθεί ζημιές σε 23 κεντρικά Καλώδια Οπτικών Ινών (ΚΟΙ) του δικτύου κορμού, που διεκπεραιώνουν την κίνηση μεταξύ των κεντρικών κόμβων του δικτύου του ΟΤΕ (π.χ. ΚΟΙ Αθήνα-Λάρισα-Θεσσαλονίκη και ΚΟΙ Σκόπελος-Σκιάθος-Βόλος), αλλά και εκτεταμένες και συνεχείς διακοπές ρεύματος. Σημειώνεται, επίσης, ότι σε πολλές περιοχές δεν είναι ακόμη εφικτή η πρόσβαση των συνεργείων και των τεχνικών του Ομίλου.

Ταυτόχρονα, για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες επικοινωνίας των συνδρομητών της στις πληγείσες περιοχές, η COSMOTE προσέφερε δωρεάν 1.500 λεπτά και 15GB προς όλα τα εθνικά δίκτυα, σε όλους τους συνδρομητές κινητής – συμβολαίου, καρτοσυμβολαίου και καρτοκινητής.

Ενώ ακόμα τονίζεται πως ο Όμιλος έχει αναστείλει κάθε διαδικασία για – οριστική ή προσωρινή – φραγή μέχρι τις 8/10/23 για όλες τις συνδέσεις Cosmote σταθερής, κινητής και τηλεόρασης στις πληγείσες περιοχές.

Τέλος, δωρεάν συσκευές κινητής τηλεφωνίας, powerbanks και καλώδια φόρτισης διατίθενται από τον Όμιλο ΟΤΕ στα καταστήματα Cosmote και Γερμανός της Καρδίτσας, ενώ μέρος αυτών διανεμήθηκε και στο γήπεδο της Καρδίτσας, όπου στεγάζονται πλημμυροπαθείς. Ενώ για την πόλη του Βόλου, όπου το σύστημα ύδρευσης της οποίας έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές, ο Όμιλος ΟΤΕ έχει διαθέσει 2 βυτία με νερό γενικής χρήσης (52 τόνοι νερού), ενώ άμεσα θα διατεθούν και περίπου 25 τόνοι εμφιαλωμένο νερό για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ