Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

11 September 2024 06:43

Ο Όμιλος ΟΤΕ πουλάει τη θυγατρική Otesat_Maritel

Η θυγατρική του Ομίλου ΟΤΕ Otesat_Maritel αναμένεται να πωληθεί στην Orbyt Global, εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο της ναυτιλίας, με ένα τίμημα που θα κυμανθεί στα 6-10 εκατ. ευρώ. Ουσιαστικά, η διαδικασία πώλησης έχει ξεκινήσει σχεδόν ένα χρόνο, ωστόσο τώρα, με τον κο Κώστα Νεμπή στο τιμόνι, φαίνεται ότι ολοκληρώνεται η διαδικασία. Τα έσοδα θα αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη του δικτύου οπτικής ίνας.

Ο νέος πρόεδρος και CEO του ομίλου ΟΤΕ, κος Κώστας Νεμπής, έχει δείξει ότι στο επίκεντρο του business plan βρίσκεται η ανάπτυξη της οπτικής ίνας, του δικτύου 5G, των έργων ICT και της συνδρομητικής τηλεόρασης. Η Otesat αποτελεί μια εταιρεία η οποία δεν προσδίδει πλέον ιδιαίτερη αξία στον όμιλο, ενώ δεν «ανήκει» στους κλάδους που έχει βάλει ο κος Νεμπής σε προτεραιότητα, ώστε να πρωταγωνιστήσει ο ΟΤΕ τα επόμενα χρόνια.

Η πώληση της Otesat φαίνεται να είναι μόνο η αρχή, αφού στα άμεσα πλάνα της διοίκησης του ΟΤΕ είναι και η πώληση της Telekom Romania, η οποία τα τελευταία χρόνια μόνο ζημιές φέρνει στο γενικό αποτέλεσμα του Ομίλου, ενώ ήδη έχει υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας με πιθανό αγοραστή.

Η Otesat προσφέρει και υποστηρίζει δορυφορικές υπηρεσίες και εξοπλισμό Inmarsat, Iridium και VSAT, καθώς και ολοκληρωμένες τηλεπικοινωνιακές λύσεις στην ελληνική και παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία συνδυάζοντας σταθερά, κινητά, δορυφορικά δίκτυα και εφαρμογές πληροφορικής. Επίσης, παρέχει κινητές δορυφορικές υπηρεσίες για επίγειους χρήστες (εταιρείες ή ιδιώτες) και κυβερνητικούς οργανισμούς. Πρόκειται για έναν τομέα στον οποίο ωστόσο δεν προσβλέπει να αναπτυχθεί περαιτέρω ο ΟΤΕ, αφού έχουν μπει ισχυροί παίκτες της παγκόσμιας αγοράς, όπως ο Elon Musk με την Starlink, μέσω δορυφόρων χαμηλής τροχιάς.

ΤΕΥΧΟΣ 574

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ