Skip to main content
13 October 2023 06:43

Ο Χρήστος Φάμελος της Schneider Electric μιλά στο Techmail για το EcoStruxure IT

Συνέντευξη στον Χρίστο Κρανάκη

Ο Χρήστος Φάμελος, Data Center EcoStruxure Sales Manager της Schneider Electric για την ΝΑ Ευρώπη, παρουσιάζει στο περιοδικό Techmail, το πολυβραβευμένο λογισμικό EcoStruxure IT που υποστηρίζει την πλατφόρμα EcoStruxure της εταιρείας. Εστιάζοντας στα βασικά πλεονεκτήματα που προσφέρει σε ένα Data Center, ο Χρήστος Φάμελος εξηγεί γιατί το EcoStruxure IT αποτελεί μία λύση που πατάει στο παρελθόν, «κοιτώντας» το μέλλον. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, το λογισμικό EcoStruxure IT ξεχωρίζει από κάθε προγενέστερη λύση, καθώς «συμβάλλει στην απλοποίηση της εκτεταμένης αρχιτεκτονικής ΙΤ και στον εκσυγχρονισμό της».

Ο Χρήστος Φάμελος Data Center EcoStruxure Sales Manager της Schneider Electric για την ΝΑ Ευρώπη.

Ακολουθεί η πλήρης συνέντευξη:

Το EcoStruxure IT κατακτάει το ένα βραβείο μετά το άλλο. Αν έπρεπε να δώσετε μια σύντομη περιγραφή  της λύσης, ποια θα ήταν αυτή;

Αν θέλουμε να μιλήσουμε για μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας, βέλτιστη απόδοση και ανθεκτικότητα σε διαχείριση κτιρίων και δικτυωμένων συσκευών, τότε σίγουρα η λύση βρίσκεται στην ολοκληρωμένη πλατφόρμα της Schneider Electric, EcoStruxure, η οποία, με μια ποικιλία εφαρμογών, συμβάλλει στην εξοικονόμηση της κατανάλωσης της ενέργειας και στην καλύτερη λειτουργικότητα των κτιρίων, αυξάνοντας τη βιωσιμότητά τους. Ουσιαστικά, η συγκεκριμένη πλατφόρμα παρέχει συνεχή παρακολούθηση των συστημάτων και του εντοπισμού σφαλμάτων για την προληπτική αντιμετώπιση των ανεπαρκειών του κτιρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, το λογισμικό EcoStruxure IT που έχουμε αναπτύξει, παρέχει πολλαπλά οφέλη στους διαχειριστές, όπως την απομακρυσμένη παρακολούθηση και έλεγχο, τη μέτρηση ενέργειας και τη διαχείριση data centers, καλύπτοντας τον εξοπλισμό πληροφορικής. Χάρη στην υποστήριξη της συγκεκριμένης λύσης, οι πελάτες και συνεργάτες μας παραμένουν στην πρώτη γραμμή της επιχειρηματικής επιτυχίας, διασφαλίζοντας σταθερότητα και αξιοπιστία στην υποδομή τους, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα έως και 60% ταχύτερο χρόνο υλοποίησης.

Λογισμικά DCIM, όμως, υπάρχουν εδώ και αρκετά χρόνια. Γιατί να θεωρήσουμε το  EcoStruxure IT ως το «μέλλον» στη Διαχείριση Υποδομής των Data Centers;

Μέσα από έρευνα και ανάπτυξη, αλλά και ένα διευρυμένο δίκτυο συνεργατών, παρακολουθούμε τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις και τις ανάγκες της αγοράς, προκειμένου να είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πελάτες μας, να τους βοηθήσουμε στη διαχείριση των data centers και να τους προσφέρουμε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον. Το πεδίο των υποδομών ΙΤ υφίσταται σημαντικό μετασχηματισμό καθώς εξελίσσεται, κινούμενο από τα μεμονωμένα data centers σε ένα πιο κατανεμημένο, υβριδικό ΙΤ μοντέλο και έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις από όσα περιμέναμε από τα παραδοσιακά DCIM για να διασφαλιστεί ότι θα είναι ανθεκτικό, ασφαλές και βιώσιμο. Στο σημείο αυτό έγκειται η λύση EcoStruxure IT, καθώς συμβάλλει στην απλοποίηση της εκτεταμένης αρχιτεκτονικής ΙΤ και στον εκσυγχρονισμό της.

Συγκεκριμένα, επιτρέπει την παρακολούθηση ζωτικής σημασίας φυσικής υποδομής ανεξαρτήτου κατασκευαστή. Έτσι, οι διαχειριστές εγκαταστάσεων λαμβάνουν κεντρική παρακολούθηση όλων των δικτυωμένων συσκευών, συμπεριλαμβανομένων τυχόν αλλαγών διαμόρφωσης, από οπουδήποτε στον κόσμο.

Όταν λοιπόν μια λύση απαντά στις κορυφαίες τάσεις του κλάδου, δηλαδή βιωσιμότητα, ασφάλεια και ανθεκτικότητα, τότε μπορούμε να μιλήσουμε για μια λύση του μέλλοντος.

Στις μέρες μας, μερικές από τα σημαντικότερες προκλήσεις στη διαχείριση ενός Data Center, είναι η βιωσιμότητα και η ασφάλεια των δεδομένων. Τι προσφέρει, σχετικά με αυτά το EcoStruxure IT;

Τα δεδομένα αποτελούν έναν από τους πολυτιμότερους πόρους για τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς, καθώς η απώλεια, η χρήση ενός κακόβουλου λογισμικού μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες, συμπεριλαμβανομένης της παραβίασης της ιδιωτικότητας και της οικονομικής απώλειας. Σε έναν διασυνδεδεμένο κόσμο, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να διαφυλάσσουμε τις κρίσιμες πληροφορίες και τα δεδομένα. Το EcoStruxure IT αναδεικνύεται ως ένα πολύτιμο εργαλείο, καθώς προσφέρει απομακρυσμένη παρακολούθηση ενός data center, ανιχνεύοντας απειλές και εξασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία του. Η λύση που βασίζεται σε cloud υποστηρίζει το mobility, επιτρέποντας στους επαγγελματίες των data centers και τους IT managers να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε, από οποιαδήποτε συσκευή.

Σε τι είδους και μεγέθους data center έχει εγκατασταθεί – προς το παρόν –το EcoStruxure IT;

Ένα πολύ πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η συνεργασία μας με τη STACK, κορυφαίος πάροχος ψηφιακών εφαρμογών παγκοσμίως, που ανέπτυξε το πρώτο data center Rated-4/Tier-4 στο Μιλάνο. Η Schneider Electric παρέχει ορισμένες από τις θεμελιώδεις λύσεις φυσικής υποδομής και εφαρμογές λογισμικού για την εγκατάσταση της STACK, προτάσσοντας καινοτόμες πρακτικές και εξασφαλίζοντας βιώσιμη ανάπτυξη. Η πλατφόρμα EcoStruxure της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των EcoStruxure IT Expert και Power Monitoring Expert, έχει εφαρμοστεί στις υποδομές της STACK δίνοντας τη δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης και ενός ολιστικού ελέγχου.

Στον κρίσιμο κλάδο των data centers, σε τοπικό επίπεδο έχουμε επίσης συνεργαστεί και με τη Lamda Hellix, A Digital Realty Company, αποτελώντας για περισσότερο από 15 χρόνια στρατηγικό της εταίρο.

Πώς λειτουργεί η πλατφόρμα EcoStruxure IT της Schneider Electric.

Τεύχος 370

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ