Skip to main content
26 May 2023 06:43

Ο κλάδος της Τεχνολογίας στη Beyond 2023

«Κρίκο στην αλυσίδα του μέλλοντος που θέλουμε να ζήσουμε αποτελεί η Beyond», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Yπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, από το πάνελ εκδήλωσης της πρώτης ημέρας (24 Μαΐου) της Beyond 2023 με θέμα «Νέες τεχνολογικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και ο ρόλος τους στην αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας». Όπως τόνισε ο Υπουργός, η Beyond προχώρησε, όπως τα τελευταία χρόνια, και φέτος σε ρεκόρ συμμετοχών.

Με τη σειρά του, αισθητά πιο αισιόδοξος από ότι μερικά χρόνια πριν για το μέλλον της πληροφορικής δήλωσε ο Πρόεδρος του Ομίλου Quest, κος Θεόδωρος Φέσσας, τονίζοντας πως πλέον υπάρχει το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και οι πόροι τόσο από την πολιτεία όσο και από την κοινωνία για μια Ελλάδα που θα πρωτοστατεί στις νέες τεχνολογίες. «Αν αξιοποιήσουμε τον κόσμο, τους επιχειρηματίες που είναι έτοιμοι να πάρουν τα ρίσκα και τους πόρους, η χώρα θα προχωρήσει μπροστά, όπως και πρέπει» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Η δύναμη είναι στη νέα γενιά, καθώς αυτή ζει σε μια νέα επανάσταση», τόνισε εν συνεχεία ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, κος Παντελής Τζωρτζάκης, σημειώνοντας πως για να πετύχουμε «την επόμενη μέρα» καίριο ρόλο παίζουν οι νέοι, οι αξίες τους και η ικανότητά τους να παράγουν αποτέλεσμα, η προσέγγιση των πανεπιστημίων στην αγορά και στη δημιουργία ικανών στελεχών και επιχειρηματιών και η διασύνδεση επιχειρήσεων, νέων επιχειρήσεων και πανεπιστημίων.

1.100 επιστήμονες Πληροφορικής μετρά στη Θεσσαλονίκη η Deloitte, όπως έκανε γνωστό ο Πρόεδρος και Partner της εταιρείας, κος Βασίλης Καφάτος, ο οποίος συμμερίστηκε την αισιοδοξία των μελών του πάνελ για την προοπτική του κλάδου της Πληροφορικής. Τόνισε χαρακτηριστικά πως δημιουργείται στη Θεσσαλονίκη και στην Ελλάδα ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός με τεράστιο spill over effect.

Καθοριστικό ρόλο στην οικονομία μπορεί να παίξει η πληροφορική, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ομίλου εταιρειών Epsilon Net, κο Ιωάννη Μίχο. Όπως ανέφερε μάλιστα, το μεγάλο πλεονέκτημα της Πληροφορικής είναι ότι κάθε εποχή που έρχεται ξεκινά τα πράγματα από το μηδέν, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες. «Ζούμε σε μια άνοιξη ανάπτυξης του κλάδου» σημείωσε, εκφράζοντας και την πίστη του για την πορεία της Θεσσαλονίκης συγκεκριμένα.

Την αισιοδοξία του για το μέλλον της Πληροφορικής εξέφρασε και ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, κος Τάσος Τζήκας, τονίζοντας πως ήρθε η ώρα η Ελλάδα να σταματήσει να είναι μονοθεματική –βλ. τουρισμός- και η Πληροφορική να αποκτήσει στρατηγικό ρόλο στη χώρα.

Ηχηρές παρουσίες εκθετών

Πολλές μεγάλες εταιρείες από τον κλάδο της τεχνολογίας συμμετέχουν ως εκθέτες στη φετινή Beyond. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν οι παρακάτω:

PartnerNet: Εταιρεία η οποία ειδικεύεται στην υψηλή τεχνολογία και κατέχει πολυετή εμπειρία στην παροχή λογισμικού ασφαλείας, ασύρματα δίκτυα και λύσεις τηλεπικοινωνίας, ενώ εκπροσωπεί στην ελληνική αγορά μια σειρά καινοτόμων προϊόντων από ισχυρούς κατασκευαστές. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η PartnerNet συμμετέχει ενεργά στη Beyond 2023 ώστε να παρουσιάσει τη μεγάλη γκάμα προϊόντων που διαθέτει από τα αναγνωρισμένα brands των Alcatel Lucent, Alcatel, Akuvox, Broxnet, Grandstream, Ruijie Reyee, Supervoice και Tripleplay. Η αντιπροσωπεία της εταιρείας που έχει ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη «στεγάζεται» στο Pavilion 13, αριθμός περιπτέρου Β20.

Φωτογραφία από προϊόντα της Grandstream που εκτέθηκαν στο περίπτερο της PartnerNet.
To stand της Ruijie Reyee από την PartnerNet.

Konica Minolta: Από το περίπτερο Α11 στο Hall 13, η Konica Minolta πρότεινε στην πληθώρα επαγγελματιών που παρευρέθηκαν στην έκθεση πολλές και διαφορετικές καινοτόμες λύσεις που χρειάζεται μια επιχείρηση για την ανάπτυξή της. Οι εξειδικευμένες λύσεις της Konica Minolta προς τις επιχειρήσεις επικεντρώνονται στους τρεις παρακάτω βασικούς τομείς: Green Printing, Cloud Printing και Content Services.

Το περίπτερο της Konica Minolta στην έκθεση.

Revival Consulting Services και Cactus Digital: Οι συνεργαζόμενες εταιρείες Revival Consulting Services S.A. και Cactus ξεχώρισαν κατά την 1η μέρα της Beyond Expo, καθώς συμμετείχαν σε πάνελ συζήτησης με τίτλο: The new Digital Transformation era: Innovation and Growth Investments. Εκ μέρους της RCS συμμετείχε ο κος Γιώργος Αντύπας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, ενώ από την Cactus, ο κος Δημήτρης Αγγελούδης, Διευθύνων Σύμβουλος.

1Οι ομιλητές του πάνελ: The new Digital Transformation era: Innovation and Growth Investments

interworks.cloud: Η interworks.cloud, μία εκ των κορυφαίων Value-Added εταιρειών, επέστρεψε στη φετινή BEYOND. Στο περίπτερο 13, έκτασης 100 τ.μ., η πολυπληθής ομάδα 20 ατόμων της εταιρείας έχει αναλάβει 16 παράλληλες συνεδρίες εντός του περιπτέρου με βασικούς συνεργάτες της, όπως οι: Empist, Bewise, Artiosnet, Protogramma, Tic Tac Laboratories και vendors όπως Microsoft και Acronis.

Συνεδρίες στο περίπτερο της interworks.cloud.

Data Consulting: H Data Consulting, προμηθευτής του Vortex Software, συμμετείχε μέσω του κου Γιώργου Κουρή, Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας, στο πάνελ με τίτλο: The new Digital Transformation era: Innovation and Growth Investments, όπου οι ομιλητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουνκατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της Beyond Expo σχετικά με τις προκλήσεις της επόμενης εποχής του ψηφιακού μετασχηματισμού στην Ελλάδα, τη στρατηγική και τα εργαλεία που μπορούν να οδηγήσουν τις ελληνικές καινοτόμες επιχειρήσεις στην επιτυχία.

Ο Γιώργος Κουρής κατά την ομιλία του.

WINGS ICT Solutions: Η WINGS ICT Solutions συμμετείχε στην έκθεση από το περίπτερο D13 και η ομάδα της ανέλαβε να παρουσιάσει τα πρωτοποριακά προϊόντα της εταιρείες στους ηγέτες του κλάδου.

Στιγμιότυπα από το περίπτερο και την παρουσία της WINGS ICT Solutions στη Beyond.

Dell Technologies: Φυσικά από την έκθεση δεν θα μπορούσε να λείψει ένας τόσο μεγάλος vendor όπως η Dell Technologies. Με αφορμή τη μεγάλη συνάντηση επαγγελματιών της Πληροφορικής, λοιπόν, η ομάδα της Dell προώθησε την πλούσια γκάμα προϊόντων και λύσεών της.

To περίπτερο της Dell Technologies.

Modulus: H Modulus συμμετείχε στην έκθεση Beyond με σκοπό να συμμετάσχει στην ευρύτερη συζήτηση που αφορά 4 βασικούς πυλώνες για την ελληνική αγορά: Ευφυείς λύσεις, βιώσιμη τεχνολογία, ανατρεπτική καινοτομία, μέλλον χωρίς αποκλεισμούς. Όπως ανέφερε η εταιρεία, η Beyond αποτελεί την τέλεια ευκαιρία για να έρθει κοντά ο κλάδος και να μιλήσει για τεχνολογία, τηλεπικοινωνίες και για το μέλλον!

TwelveSec: Η ομάδα της TwelveSec, ειδική σε θέματα κυβερνοσφάλειας παρευρέθηκε στη Beyond 2023 και είχε την ευκαιρία να δώσει συμβουλές στους επισκέπτες αναφορικά με τις σύγχρονες τάσεις του κλάδου.

Η ομάδα της TwelveSec.

Πάρκο Καινοτομίας JOIST: To Πάρκο Καινοτομίας JOIST βρίσκεται, επίσης, στη Beyond 2023 και συγκεκριμένα στο Περίπτερο 15 (ισόγειο), Stand Β10. Η ομάδα του προσκαλεί τους επισκέπτες να μάθουν περισσότερα για το JOIST Community και τα προνόμια που προσφέρει στα μέλη του για να αυξήσουν το επίπεδο ψηφιακού μετασχηματισμού, να προβάλλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, να δημιουργήσουν ισχυρές συνεργασίες και να αναπτυχθούν.

To περίπτερο του Πάρκου Καινοτομίας JOIST.

Τεύχος 293

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ