Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

13 October 2022 06:55

Ο Ηλεκτρονικός φύλακας της Netizen Security

Δυναμική αλληλεπίδραση με τον χώρο, αποτροπή πιθανού γεγονότος, καταγραφή διαδικασιών, και κατακόρυφη μείωση σε λειτουργικά και διαχειριστικά κόστη

Ο Ηλεκτρονικός φύλακας της Netizen Security συνιστά μια ολοκληρωμένη εφαρμογή καθολικής προστασίας επιχειρήσεων και οικιακών χώρων. H εταιρεία βασίζεται σε τεχνολογίες IoT και ανάλυσης εικόνων/βίντεο με μεθόδους Τεχνητής Νοημοσύνης. Με τις καινοτόμες εφαρμογές που έχει εισάγει η Netizen, η φύλαξη των χώρων καθίσταται ευκολότερη και ασφαλέστερη, ενώ η παρακολούθηση των καμερών από «παθητική» μετατρέπεται σε «δυναμική», έτσι ώστε να λειτουργεί αποτρεπτικά σε πιθανούς εισβολείς. Με τον τρόπο αυτό, επιτυγχάνεται η μεγαλύτερη εξοικονόμηση πόρων με την ταυτόχρονη παροχή ενός υψηλού και εγγυημένου επιπέδου αποτελεσματικότητας.

Ο Ηλεκτρονικός φύλακας υπερέχει σημαντικά των συμβατικών υπηρεσιών ασφαλείας, καθώς o «έξυπνος» αλγόριθμος που χρησιμοποιεί – δοκιμασμένος επιτυχώς σε χιλιάδες εγκαταστάσεις διεθνώς – προσδίδει τη δυνατότητα πρόληψης και αποτροπής των κινδύνων, κάτι που για παράδειγμα οι μισθωμένες υπηρεσίες φύλαξης είναι (ανθρωπίνως) αδύνατο να φέρουν εις πέρας.

Τι είναι και πώς λειτουργεί ο Ηλεκτρονικός φύλακας: Αποτελεί ένα αναβαθμισμένο λογισμικό που όταν εγκατασταθεί στο σύστημα ασφαλείας, την προστασία του χώρου αναλαμβάνει απευθείας το κέντρο λήψης σημάτων της Netizen.

Ανάλογα με τις απαιτήσεις της εγκατάστασης, ο Ηλεκτρονικός φύλακας μπορεί να υποστηρίξει τον συγχρονισμό πολλών και διαφορετικών λειτουργικών συστημάτων, όπως συστήματα ελέγχου πρόσβασης, κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης, συστήματα πυρανίχνευσης, και να τα εναρμονίσει κάτω από μια πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης κάνοντας διαδραστική φύλαξη.

Στηρίζεται στη συνδυαστική λειτουργία καμερών και ηλεκτρονικών συστημάτων ανάλυσης και επεξεργασίας δεδομένων. Συγκεκριμένα, τα εικονικά δεδομένα που παρέχονται από τις κάμερες, αναλύονται μέσω αλγορίθμου παρέχοντας τη δυνατότητα καθολικού «σκαναρίσματος», εσωτερικά και εξωτερικά του φυλασσόμενου χώρου και αναγνώρισης κάθε πιθανού κινδύνου. Πιο απλά, μέσα από την ανάλυση των εικόνων ο αλγόριθμος μπορεί να εκτιμήσει την απειλή πριν ακόμα αυτή εκδηλωθεί και να θέσει το σύστημα ασφαλείας σε κατάσταση «stand-by», όταν αντιληφθεί ανθρώπινη παρουσία ή παρατηρήσει κάποια ασυνήθιστη δραστηριότητα. Η δυνατότητα αυτή έγκειται στην ιδιότητα του Ηλεκτρονικού φύλακα να μετατρέπει τις κάμερες ασφαλείας σε έξυπνους αισθητήρες που σε περίπτωση ύποπτων κινήσεων ειδοποιούν αυτόματα το κέντρο λήψης σημάτων αποστέλλοντας εικόνα από το σημείο ενδιαφέροντος.

Εξειδικευμένες παροχές για πλήρη προστασία και υποστήριξη: Η Netizen Security επιδιώκει να συμπληρώσει τον υπερσύγχρονο Ηλεκτρονικό Φύλακα με την αντίστοιχη εξυπηρέτηση υψηλών προδιαγραφών των πελατών της. Κατά την εγκατάσταση της εφαρμογής, λοιπόν, η Netizen δεσμεύεται στην παροχή 24ωρης τεχνικής υποστήριξης με αντικατάσταση προϊόντων on site, ενώ σε περίπτωση βλάβης του συστήματος διατίθεται δωρεάν ανθρώπινη φύλαξη μέχρι την αποκατάστασή της. Επιπλέον, μετά την εγκατάσταση θα διεξάγεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα προληπτικός έλεγχος και συστηματική παρακολούθηση του φυλασσόμενου χώρου για την αναλυτική καταγραφή θεμάτων που δυνητικά μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα φύλαξης (π.χ. κλάδεμα φυτών και δέντρων).

Τεύχος 150

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ