Skip to main content
22 February 2023 07:45

Ολοκληρώθηκε το ADACOM Remote QeS

Η Adacom, θυγατρική της IDEAL Holdings, ανακοίνωσε πως ολοκλήρωσε επιτυχώς τη διαδικασία διασύνδεσης των υπηρεσιών εγκεκριμένης εξ αποστάσεως Ηλεκτρονικής Υπογραφής (ADACOM Remote QES) με την πλατφόρμα υπογραφής Adobe Acrobat Sign.

Η διασύνδεση πραγματοποιήθηκε μέσω διεπαφών συμβατών με την πιο πρόσφατη υλοποίηση του προτύπου Cloud Signature Consortium (CSC) API. Με τον τρόπο αυτό, οι οργανισμοί που χρησιμοποιούν το Adobe Acrobat Sign μπορούν εύκολα να κάνουν χρήση των εγκεκριμένων εξ αποστάσεως ψηφιακών πιστοποιητικών της ADACOM στην πλατφόρμα Adobe Acrobat Sign και να δημιουργήσουν εγκεκριμένες ηλεκτρονικές υπογραφές που θα είναι αυτόματα αξιόπιστες εντός της πλατφόρμας και σε άλλα προγράμματα της Adobe παγκοσμίως.

Συνεπώς, οι χρήστες μπορούν πλέον εύκολα και με ασφάλεια να υπογράφουν τα έγγραφά τους από οπουδήποτε, και με οποιαδήποτε συσκευή, εξασφαλίζοντας παράλληλα την νομική κατοχύρωση του ψηφιακά υπογεγραμμένου εγγράφου. Επιπλέον, διευκολύνονται περαιτέρω οι επιχειρήσεις και οι ιδιώτες, καθώς πλέον τους δίνεται η δυνατότητα να διαχειρίζονται όλα τα υπογεγραμμένα έγγραφά τους σε ένα μέρος, διευκολύνοντας την εύρεση, αποθήκευση και κοινή χρήση τους ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ένας οργανισμός στην υπηρεσία απομακρυσμένων εγκεκριμένων ηλεκτρονικών υπογραφών της ADACOM είναι τα εξής:

• Απόκτηση εταιρικού λογαριασμού Adobe Acrobat Sign.

• Εγγραφή στo portal της Adacom.

• Υποβολή αίτησης έκδοσης εγκεκριμένου πιστοποιητικού για εξ αποστάσεως εγκεκριμένες ηλεκτρονικές υπογραφές. Η Adacom θα επαληθεύσει την ταυτότητά σας μέσω φυσικής ή εξ αποστάσεως διαδικασίας επαλήθευσης ταυτότητας.

• Σύνδεση στο Adobe Acrobat Sign με τη χρήση του πιστοποιητικού, επιλέγοντας την Adacom ως πάροχο ψηφιακής αυθεντικοποίησης.

• Εφαρμογή της εξ αποστάσεως εγκεκριμένης ηλεκτρονικής υπογραφής όπου απαιτείται με χρήση των Remote QES διαπιστευτηρίων.

Τεύχος 233

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ