Skip to main content
21 March 2023 07:49

Ολοκληρώθηκε ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023, πραγματοποιήθηκε επιτυχώς στη Θεσσαλονίκη ο Τελικός του FIRST LEGO League για τις ομάδες από όλη την Ελλάδα.

Οι 58 κορυφαίες ομάδες που διακρίθηκαν από 8 προκριματικούς σε Βόλο, Ρόδο, Κρήτη, Σπάρτη, Αθήνα, Ξάνθη, Γιάννενα και Θεσσαλονίκη, πέτυχαν υψηλά σκορ στο Robot Game, παρουσίασαν τα Project Καινοτομίας προτείνοντας λύσεις για ζητήματα ενέργειας, όπως το πώς διανέμεται, αποθηκεύεται και χρησιμοποιείται.

Στον Πανελλήνιο Τελικό Διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 680 παιδιά, προπονητές και εθελοντές. Οι καλύτερες ομάδες του Διαγωνισμού (9 θέσεις) θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στις Παγκόσμιες Διοργανώσεις τη φετινή χρονιά. Ανάμεσα σε αυτές είναι το World Festival 2023, FIRST LEGO League Challenge στο Houston, USA, το FIRST LEGO League Western Edge Open στο Long Beach California, USA, το FIRST LEGO League Morocco Open Invitational 2023 στο Marrakech, Morocco, το FIRST LEGO League WPI Open Invitational στη Massachusetts, USA και το FIRST LEGO League Asia Pacific Open Championship στο Macquarie University, Sydney NSW Australia.
Στον Πανελλήνιο Τελικό παρευρέθηκαν εκατοντάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα για να παρακολουθήσουν τον Διαγωνισμό. Επίσης παρευρέθηκαν επίτιμοι καλεσμένοι προκειμένου να δουν τη δουλειά των ομάδων, να συνομιλήσουν μαζί τους και να βραβεύσουν τις ομάδες. Ανάμεσά τους ήταν: ο Άγγελος Χαριστέας FLL Ambassador και Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, o Ιγνάτιος Καιτεζίδης, Πρόεδρος Πειρφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη, ο Αθανάσιος Φροσύνης, εκπρόσωπος του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, ο Ευστάθιος Λαφαζανίδης, Γενικός Διευθυντής ΦΟΔΣΑ, o Γιώργος Γεωργιάδης, R&D Director, KLEEMANN Group, ο Κώστας Νικολάου, Διευθυντής Εργοστασίου Ευκαρπίας από τον ΤΙΤΑΝΑ, η Ελισάβετ Μεντεκίδου, από το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΔΙΟΣ και η Ευαγγελία Μπούτσκου, Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, ο Αθανάσιος Κόιος, Γενικός Διευθυντής της Κλινικής Euromedica Κυανούς Σταυρός και η Μπακατσέλου Σταυριάνα, Διοικητική Διευθύντρια της Euromedica, Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης, η Τζελίνα Μακραντωνάκη εκ μέρους της ΟΛΘ Α.Ε., ο Γιώργος Καραγιώργης από την Avance, οι Regional Partners του FLL από τα Βαλκάνια και την Κύπρο και ο Αντώνης Τσαπατάκης, FLL Ambassador και Παραολυμπιονίκης κολύμβησης.

Τεύχος 251

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ