Skip to main content
11 July 2022 06:48

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο Check Point Cyber Leaders’ Summit

Ένας οργανισμός στην Ελλάδα δέχεται επιθέσεις κατά μέσο όρο 806 φορές την εβδομάδα τους τελευταίους 6 μήνες

Η Check Point Software Technologies διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία στις 23 Ιουνίου το πρώτο Check Point Cyber Leaders’ Summit στην Ελλάδα, μια ειδική ετήσια εκδήλωση του κλάδου της κυβερνοασφάλειας με τη συμμετοχή περισσότερων από 165 συνέδρων. Με σύνθημα της Check Point You Deserve the Best Security τονίστηκε η σημασία της υιοθέτησης λύσεων ασφαλείας ως απάντηση στη νέα εποχή μετά τον COVID και την αυξανόμενη εξάρτηση από το δίκτυο, καθώς μεγάλο μέρος της εκπαιδευτικής και εργασιακής ζωής έχει μεταφερθεί από το φυσικό περιβάλλον στον κυβερνοχώρο.

Η ψηφιοποίηση προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες και δίνει λύσεις σε πολλές προκλήσεις. Παρόλα αυτά, εκθέτει επίσης την οικονομία, την κοινωνία και τους οργανισμούς σε απειλές στον κυβερνοχώρο. Καθώς το επίπεδο πολυπλοκότητας της Γενιάς 5 (Gen V), οι απειλές συνεχίζουν να αυξάνονται: οι επιθέσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού, οι απειλές ransomware που μπορούν να θέσουν εκτός λειτουργίας ένα ολόκληρο νοσοκομείο ή τις υποδομές μιας χώρας συνεχίζουν να αυξάνονται, φέρνοντας ακόμη περισσότερες προκλήσεις στους οργανισμούς.

Οι οργανισμοί που αντιμετώπισαν τις περισσότερες επιθέσεις ήταν οι εξής: Μεταποίηση, Χρηματοοικονομικά/Τραπεζικά, Λιανικό/Χονδρικό εμπόριο και Μεταφορές.

Ο κος Jonathan Fischbein, Chief Information Security Officer, Check Point Software Technologies, παρουσίασε τον ρόλο των CISOs στους οργανισμούς και την ανάγκη πρόληψης των απειλών στον κυβερνοχώρο.

Η κα Κωνσταντίνα Κούκου, Channel Manager Check Point Software Technologies, παρουσίασε το ολιστικό portfolio  της Check Point, σε αντιπαράθεση με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί, καθώς και τις καινοτομίες που πραγματοποιεί η εταιρεία, ώστε να παρέχει την καλύτερη δυνατή ασφάλεια σε κάθε οργανισμό.

Στο Check Point Cyber Leaders’ Summit συμμετείχαν πελάτες και συνεργάτες που μίλησαν τόσο για τις λύσεις που εφαρμόζει η Check Point όσον αφορά στην προστασία των οργανισμών από επιθέσεις, όσο και για τη συνεργασία που έχουν αναπτύξει με την ελληνική ομάδα της Check Point.

«Ένας οργανισμός στην Ελλάδα δέχεται επιθέσεις κατά μέσο όρο 806 φορές την εβδομάδα τους τελευταίους 6 μήνες, ήρθε η ώρα να αναλάβετε δράση για να παραμείνετε προστατευμένοι στον κυβερνοχώρο», είπε κλείνοντας την εκδήλωση ο κος Μιχάλης Μπόζος, National Sales Manager της Check Point Software Technologies, Ltd. και συνέχισε: «δεν έχετε πλέον την πολυτέλεια να συμβιβάζεστε με τις δεύτερες καλύτερες λύσεις, σας αξίζει η καλύτερη ασφάλεια».

Τεύχος 106

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ