Skip to main content
19 December 2022 07:52

Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση για τις επενδύσεις με κριτήρια ESG

Η Eurobank και ο οργανισμός Enterprise Greece, στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας τους, διοργάνωσαν την Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2022, εκδήλωση με θέμα Επένδυση με κριτήρια ESG | Μία μεγάλη ευκαιρία για την επέκταση των ελληνικών επιχειρήσεων.

Πρόκειται για την πέμπτη κατά σειρά εκδήλωση, στο πλαίσιο των δράσεων που εκκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2021, και οι οποίες βασίστηκαν στο μοντέλο phygital που έχει υιοθετήσει η Eurobank και συνδυάζει φυσική και διαδικτυακή παρουσία.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κος Κωνσταντίνος Βασιλείου, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Enterprise Greece, κος Μαρίνος Γιαννόπουλος, τόνισαν τη σημασία ενίσχυσης της συλλογικής προσπάθειας για την εδραίωση βιώσιμης ανάπτυξης στην ελληνική επιχειρηματικότητα. Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση, που παρακολούθησαν περισσότεροι από 250 εκπρόσωποι επιχειρήσεων, ήταν ο κος Ricardo Boffo, οικονομικός αναλυτής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), που αναφέρθηκε στην υιοθέτηση από την Αγορά μίας φιλοσοφίας βιωσιμότητας που ενσωματώνει τα κριτήρια ESG.

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank και επικεφαλής Corporate & Investment Banking, κος Κωνσταντίνος Βασιλείου, τόνισε πως «διαχρονική δέσμευση της Eurobank παραμένει η πολυεπίπεδη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων με χρηματοδοτικές λύσεις, καινοτόμες υπηρεσίες, πρωτοβουλίες και δράσεις που στόχο έχουν τη μακροχρόνια εξέλιξη, την αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων και επομένως τη βιωσιμότητά τους. Η υιοθέτηση ESG κριτήριων στην στρατηγική των επιχειρήσεων δημιουργεί μακροπρόθεσμη αξία τόσο στις ίδιες, όσο και στο ευρύτερο σύστημα και είμαστε εδώ για να ενισχύσουμε τη γνώση και να παρέχουμε τα κατάλληλα εργαλεία για την επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης όλων των επιχειρήσεων, ανεξάρτητα από το επίπεδο ωριμότητάς τους σήμερα».

Μεταξύ άλλων ομιλητών, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Enterprise Greece, κος Μαρίνος Γιαννόπουλος, σημείωσε: «Ολοκληρώθηκε η σειρά πέντε εκδηλώσεων που συνδιοργάνωσε η Enterprise Greece και η Eurobank με θέμα την αυξανόμενη σημασία των περιβαλλοντικών, κοινωνικών και κριτηρίων διακυβέρνησης (ESG) στη διεθνοποίηση των ελληνικών επιχειρήσεων. Στη μετά covid εποχή, τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής και της ανάγκης για βιώσιμες, ηθικές επιχειρηματικές πρακτικές, οδήγησαν στον μετασχηματισμό όχι μόνο των επιχειρήσεων, αλλά και της ελληνικής οικονομίας στο σύνολό της. Αναγνωρίζοντας τη σημασία των αρχών εταιρικής διακυβέρνησης και τα οφέλη που προκύπτουν από την εφαρμογή τους, καλούμε τις εγχώριες επιχειρήσεις μας να υιοθετήσουν το σύνολο των αρχών αυτών, προκειμένου να διασφαλίσουν την απόδοσή τους για να εξασφαλίσουν επενδυτικά κεφάλαια που θα τους επιτρέψουν να εξαπλωθούν σε ξένες αγορές».

Τεύχος 196

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ