Skip to main content
22 December 2022 07:58

Οι LED Χ1 και Χ2 της ViewSonic Corp έλαβαν την πιστοποίηση Low Blue Light

H ViewSonic Corp. ανακοίνωσε ότι οι LED Χ1 και Χ2 έγιναν οι πρώτοι προβολείς στον κόσμο που έλαβαν την πιστοποίηση Low Blue Light από τον TÜV SÜD για την προστασία των ματιών. Πιστοποιήθηκε ακόμα ότι παρέχουν φωτεινές και ολοζώντανες εικόνες ακόμα και με τη λειτουργία χαμηλού μπλε φωτός.

Η πιστοποίηση χαμηλού μπλε φωτός του οργανισμού υιοθετεί τα πιο αυστηρά πρότυπα της βιομηχανίας αναφορικά με την αναλογία χαμηλού μπλε φωτός για την προστασία της υγείας των ματιών των χρηστών. Διαθέτει τέσσερις διαβαθμίσεις χαμηλής αναλογίας μπλε φωτός για να διασφαλίσει ότι η δοκιμασμένη συσκευή συμμορφώνεται με όλες τις απαιτήσεις, καθώς και με κάποια άλλα κριτήρια, που περιλαμβάνουν ηλεκτρική και φωτοβιολογική ασφάλεια, όπως και απουσία UV.

Οι προβολείς LED X1 και X2 προστατεύουν τα μάτια όλων των ηλικιών από το επιβλαβές μπλε φως. Μέσω της αυστηρής μεθόδου δοκιμής του TÜV SÜD, διαπιστώθηκε ότι η προβολή τους έχει χαμηλότερη αναλογία μπλε φωτός από το ηλιακό (περίπου 25%), καθώς και από τους υπόλοιπους προβολείς LED της αγοράς (περίπου 40%). Επίσης, η συνολική ποσότητα μπλε φωτός που εκπέμπεται εμφανίζεται μειωμένη. Σε αντίθεση με άλλα προϊόντα που μπορεί να μετατοπίσουν ελαφρώς το μπλε φως σε χαμηλότερο μήκος κύματος, τα μοντέλα X1 και X2 μειώνουν το συνολικό εκπεμπόμενο μπλε φως, καθιστώντας το συγκριτικά ασφαλέστερο κατά τη χρήση για τα μάτια. Οι X1 και X2 προσφέρουν αυξημένη φωτεινότητα 3.100 LED Lumen, ολοζώντανα χρώματα με κάλυψη 125% του Rec.709 και μεγάλη διάρκεια ζωής 30.000 ωρών.

Τεύχος 199

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ