Skip to main content
31 October 2022 06:47

Οι πιο ακριβές ενεργειακά πόλεις της Ευρώπης

Η Holidu διεξήγαγε μελέτη αναλύοντας τις τιμές κατανάλωσης ενέργειας των νοικοκυριών τόσο για την ηλεκτρική ενέργεια, όσο και για το φυσικό αέριο σε 33 ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, προκειμένου να προσδιοριστεί ποια είναι η πιο ακριβή πόλη στην Ευρώπη όσον αφορά στο ενεργειακό κόστος.

Οι πέντε πιο ακριβές πόλεις για κατανάλωση ενέργειας συνολικά που αναδείχθηκαν είναι οι εξής:

• Η Κοπεγχάγη με 62,11 c€/MWh στις συνολικές οικιακές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας & φυσικού αερίου και πάνω από 20% αύξηση των μηνιαίων μεταβολών στις τιμές τόσο της ηλεκτρικής ενέργειας όσο και του φυσικού αερίου.

• Το Βερολίνο με 57,74 c€/MWh στις συνολικές οικιακές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας & φυσικού αερίου και 23,11% αύξηση της μηνιαίας τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

• Η Βιέννη με 48,26 c€/MWh στις συνολικές οικιακές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας & φυσικού αερίου και 36,31% αύξηση της μηνιαίας τιμής φυσικού αερίου.

• Το Άμστερνταμ με 44,3 c€/MWh στις συνολικές οικιακές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας & φυσικού αερίου και αύξηση 30,60% στις μηνιαίες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας.

• Η Στοκχόλμη με 48,41 c€/MWh στις συνολικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας & φυσικού αερίου για οικιακούς καταναλωτές και αύξηση 47,07% στις μηνιαίες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας.

Ακολουθούν η Πράγα, η Μαδρίτη, η Αθήνα – με 28,97% αύξηση της μηνιαίας τιμής του φυσικού αερίου για οικιακούς καταναλωτές και αύξηση 1,2% στις μηνιαίες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας – οι Βρυξέλλες και η Βέρνη.

Τεύχος 161

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ