Skip to main content
22 May 2024 06:55

Οι νικητές του Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας

Για 4η συνεχόμενη χρονιά, διεξήχθη η τελετή βράβευσης του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας Νέων με προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη. Το Envolve Entrepreneurship ανακοίνωσε τους τέσσερις νικητές του διαγωνισμού, σε ζωντανή ψηφιακή μετάδοση. Ο μαθητικός διαγωνισμός συγκέντρωσε ενδιαφέρον από 112 Γυμνάσια και Λύκεια, από ολόκληρη την Ελλάδα.

Η ψηφιακή τελετή βράβευσης μεταδόθηκε ζωντανά μέσα από τα κανάλια Facebook και YouTube του Envolve, όπου οι 10 ομάδες των φετινών φιναλίστ από την Κρήτη, τη Λάρισα, τη Χίο, την Ξάνθη, τον Έβρο, τη Θεσσαλονίκη και την Αττική, παρουσίασαν τα εγχειρήματά τους. Οι επιχειρηματικές ιδέες, περιλαμβάνουν προτάσεις που αφορούν αειφόρα προϊόντα και υπηρεσίες για την καθημερινότητα, τη μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, τις βιώσιμες μεταφορές, την ανακύκλωση προϊόντων και την προστασία της χλωρίδας και της πανίδας. Οι νικητές του φετινού διαγωνισμού είναι οι εξής:

1η θέση: SCHOOL BUDDY από το Γυμνάσιο – Λύκειο Αβδήρων Ξάνθης και το Γυμνάσιο Φερών Έβρου.

2η θέση: Nark…Less από το Λύκειο Φιλοθέης.

3η θέση: SensCO2 από τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα.

Βραβείο Καλύτερης Παρουσίασης: SensCO2 από τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα.

Βραβείο Κοινού: Agrolease από το Anatolia College.

Οι νικήτριες ομάδες θα μοιραστούν:

• Ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στις Βρυξέλλες από τον ΔΕΔΔΗΕ και την Aegean Airlines.

• Δωροεπιταγές τεχνολογικού εξοπλισμού από το The People’s Trust και το Envolve Entrepreneurship.

• Συμμετοχή στο σεμινάριο διαχείρισης οικονομικών «Young Leaders Cash Flow» και «Personal Finance: Junior Edition» από την Finance Lady.

• Συμμετοχή όλων των μαθητών σε Power Point training από τη Microsoft, αλλά και συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών των φιναλίστ σε σεμινάρια Minecraft for Education Free Worlds από την Microsoft.

Επιπλέον, οι ομάδες E(sg)raser από το 2ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων και η EC’H’O-PANEL από το 10ο ΓΕΛ Λάρισας, που επιλέχθηκαν μέσω κλήρωσης, ταξίδεψαν και παρακολούθησαν από κοντά το 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

ΤΕΥΧΟΣ 511

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ