Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

7 April 2022 08:56

Οι νέοι 15-26 ετών μπορούν να αρχίσουν να δηλώνουν συμμετοχή στο European Cyber Security Challenge 2022

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί από 13-16 Σεπτεμβρίου 2022 στη Βιέννη

Ο μεγάλος πανευρωπαϊκός διαγωνισμός κυβερνοασφάλειας European Cyber Security Challenge 2022 (ECSC22) διεξάγεται για 7η χρονιά και η ελληνική συμμετοχή δεν θα μπορούσε να λείπει! Ο διαγωνισμός αποτελεί μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κυβερνοασφάλειας ENISA (European Union Agency for Cybersecurity), ενώ υποστηρίζεται ενεργά από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Την ευθύνη της Ελληνικής συμμετοχής φέρει το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς με επικεφαλής τον καθηγητή, Χρήστο Ξενάκη.

Η ομάδα που θα εκπροσωπήσει φέτος τη χώρα μας στον τελικό θα αποτελείται από 10 άτομα μεταξύ 15-26 ετών, μαθητές, φοιτητές, επαγγελματίες και μη, hackers, ερευνητές ασφαλείας, αλλά και απλούς fans της ψηφιακής ασφάλειας. Η τελική 10άδα θα προκύψει μετά το πέρας των προπονήσεων στα τέλη Αυγούστου και θα αποτελείται από όσους ξεχωρίσουν με τις επιδόσεις τους στον προκριματικό διαγωνισμό που ξεκίνησε online φέτος μέσα από την πλατφόρμα OpenECSC.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στους προκριματικούς είναι το ηλικιακό εύρος μεταξύ 15-25 ετών και η ελληνική υπηκοότητα. Στα προκριματικά οι συμμετέχοντες θα κληθούν να επιλύσουν ασκήσεις – challenges στις παρακάτω θεματικές περιοχές: Pwn, Crypto, Web, Forensics, Reversing, PPC, Blockchain.

Μεγάλοι αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια είναι το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας, αλλά και οι χορηγοί: Diamond Sponsors: Algosystems, Ubitech, Uni Systems, Platinum Sponsors: Adacom, Hack the Box, Bewise, Gold Sponsors: Neurosoft, Pylones Hellas, Silver Sponsors: Cromar, Sima Security, Supporters: TwelveSec.

Το Techmail είναι χορηγός επικοινωνίας του European Cyber Security Challenge 2022.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον διαγωνισμό, η εθνική ομάδα διαθέτει δικό της ψηφιακό χώρο εδώ.

Τεύχος 44

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ