Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

10 July 2024 06:49

Οι ανάγκες των ελληνικών επιχειρήσεων σε ανθρώπινο δυναμικό

Το EKT, η ΕΛΣΤΑΤ και ο ΣΕΒΕ πραγματοποιούν συλλογή στοιχείων σχετικά με την αποτύπωση και χαρτογράφηση των αναγκών των ελληνικών επιχειρήσεων σε ανθρώπινο δυναμικό για το 2024. Η συλλογή πραγματοποιείται μέσω ενός ερωτηματολογίου που απευθύνεται σε όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους. Το ερωτηματολόγιο αποσκοπεί στην ανάδειξη αναγκών και προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις σε ανθρώπινο δυναμικό την τρέχουσα περίοδο, καθώς και στην αναζήτηση ρεαλιστικών λύσεων. Στόχος της δράσης είναι η καταγραφή σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο:

• Των πραγματικών αναγκών των επιχειρήσεων σε ανθρώπινο δυναμικό.

• Αιτιών και προβλημάτων που αντιμετωπίζουν κατά την αναζήτηση προσωπικού.

• Προτάσεων που θα βελτιώσουν το πλαίσιο που αφορά την απασχόληση στις ελληνικές επιχειρήσεις.

Στη βάση των ευρημάτων της δράσης χαρτογράφησης, θα αναζητηθούν ρεαλιστικές λύσεις και δράσεις σε συνεργασία με την Κεντρική Διοίκηση και την επιμελητηριακή κοινότητα.

Ο χρόνος που απαιτείται για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου είναι 4 λεπτά, ενώ το deadline για τη συμπλήρωσή του είναι η Τεταάρτη, 31 Ιουλίου 2024. Όλες οι απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο υποβάλλονται ανώνυμα και θα αξιοποιηθούν αποκλειστικά για την παραγωγή συγκεντρωτικών δεικτών. Για την καλύτερη εμπειρία χρήστη, προτείνεται η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου να πραγματοποιηθεί από υπολογιστή.

ΤΕΥΧΟΣ 545

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ