Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
LATEST
Ξεκινούν οι εργασίες για το υποθαλάσσιο καλώδιο οπτικών ινών της Vodafone
Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την πόντιση νέου υποθαλάσσιου καλωδίου οπτικών ινών στο Αιγαίο.
Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες το πρώτο δεκαπεθνήμερο του Ιανουαρίου η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες για το υποθαλάσσιο καλώδιο μήκους 610 χλμ. που θα συνδέσει την Αττική με τα νησιά Σύρο, Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Σαντορίνη, Κω, Ρόδο και Κρήτη. Οι εργασίες για το έργο προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ αναμένεται να διαρκέσουν λιγότερο από έναν χρόνο με στόχο το 2022 να ξεκινήσει η εμπορική του λειτουργία του.
Πέρα από το εν λόγω καλώδιο, η εταιρεία θα ξεκινήσει σύντομα και την πόντιση ενός δεύτερου υποθαλάσσιου καλωδίου στο Ιόνιο. Το δεύτερο καλώδιο, μήκους 30 χλμ. σχεδιάζεται για να συνδέει την ηπειρωτική χώρα με την Κέρκυρα.
Να θυμίσουμε ότι τα δύο προαναφερθέντα καλώδια εντάσσονται στο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 500 εκατ. ευρώ έως το 2024, που έχει προαναγγείλει η εταιρεία. Στόχος είναι να ενισχύσουν με νέες δυνατότητες τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις δέκα νησιών της χώρας, να διευρύνουν το αποτύπωμα του ομίλου Vodafone στα παγκόσμια δίκτυα, αλλά και τον ρόλο της Ελλάδας στις διεθνείς τηλεπικοινωνίες.
Παράλληλα βέβαια θα συμβάλλουν και στο να κλείσει το μεγάλο κενό που εντοπίζεται μέχρι σήμερα στην διασύνδεση με οπτικές ίνες των 107 κατοικημένων νησιών της χώρας. Γεγονός που κρίνεται απαραίτητο για να προσεγγίσει η Ελλάδα τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο σε όρους συνδεσιμότητας. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που η χρηματοδότηση της διασύνδεσης της ηπειρωτικής χώρας με τα ελληνικά νησιά περιλαμβάνεται και στο Ταμείο Ανάκαμψης, με ένα κονδύλι ύψους 89 εκατ. ευρώ.