Skip to main content
12 October 2023 06:51

Ξεκινάνε οι συμμετοχές στον CR Index 2023-2024

Το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης προσκαλεί τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς στην Ελλάδα να αξιολογήσουν και να αναδείξουν τις υπεύθυνες και βιώσιμες (ESG) πρακτικές τους, μέσα από τη συμμετοχή τους στον νέο και ανανεωμένο CR Index 2023-2024 και το CRI Pass.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στο νέο και ανανεωμένο CR Index έχουν ενσωματωθεί τα σημαντικότερα ESG και Net Zero κριτήρια και standards, λαμβάνοντας υπόψιν τις νέες ευρωπαϊκές νομοθεσίες και διεθνείς τάσεις, όσον αφορά στη διαχείριση και την ενσωμάτωση της βιώσιμης ανάπτυξης στη στρατηγική και τις πολιτικές των εταιρειών. Παράλληλα, ο ανανεωμένος CR Index έχει ενσωματώσει κριτήρια και από το νέο πρότυπο ΕSRS και τις τελευταίες ευρωπαϊκές νομοθεσίες (CSRD, CDDD κ.ά.), με στόχο να βοηθήσει τις εταιρείες να επιτυγχάνουν βελτιωμένα ESG Ratings, αλλά και την καλύτερη ενσωμάτωσή τους.

Ο δείκτης συνεχίζει να εξετάζει διεξοδικά τους ESG πυλώνες που σχετίζονται με περιβαλλοντικά, κοινωνικά και θέματα εταιρικής διακυβέρνησης και εντάσσονται όλο και περισσότερο στη στρατηγική των επιχειρήσεων και οργανισμών. Τα κριτήρια ESG αποτελούν πλέον έναν σημαντικό δείκτη των επιδόσεων των επιχειρήσεων σε αυτούς τους 3 πυλώνες με αξιοσημείωτα οφέλη, καθώς με τον τρόπο αυτό οι επιχειρήσεις επιδεικνύουν μεγαλύτερη διαφάνεια, γίνονται πιο «ελκυστικές» για επενδυτές και λαμβάνουν πιο εύκολα χρηματοδότηση από τράπεζες και χρηματοδοτικά funds.

Ο ανανεωμένος CR Index αποτελεί ένα καινοτόμο συγκριτικό εργαλείο αξιολόγησης που παρέχει αναλυτικό Feedback Report με ποιοτικά και ποσοτικά συγκριτικά στοιχεία. Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, οι εταιρείες που συμμετέχουν είναι σε θέση να ενσωματώσουν τη βιωσιμότητα στην οργανωσιακή τους κουλτούρα σε ολόκληρο το εύρος της εταιρείας.

Η υποβολή συμμετοχών μπορεί να πραγματοποιηθεί έως τις 20 Νοεμβρίου 2023.

Τεύχος 369

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ