Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

21 March 2022 07:44

Ξεκινάει η επενδυτική δραστηριότητα του ταμείου Φαιστός

Του Χάρη Ματθαίου

Ολοκληρώθηκε εντός χρονοδιαγράμματος ο πρώτος γύρος συγκέντρωσης κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση του ταμείου Φαιστός, γεγονός που σηματοδοτεί την έναρξη της επενδυτικής δραστηριότητάς του.

Όπως ανακοίνωσε σχετικά η 5G Ventures, υπογράφηκε «Σύμβαση Σύστασης & Διαχείρισης του Επενδυτικού Ταμείου Φαιστός» με το ελληνικό Δημόσιο, ιδιώτες επενδυτές και την Τράπεζα Πειραιώς ως θεματοφύλακα. Κατόπιν αυτού, η κεφαλαιακή σύνθεση του Φαιστός περιλαμβάνει:

• Την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΑΕ, πρώην ΤΑΝΕΟ), η οποία βάσει σχετικής σύμβασης εκπροσωπεί το ελληνικό Δημόσιο.

• Τον Όμιλο ΟΤΕ / Deutsche Telecom.

• Το Latsco Family Office, οικογενειακό γραφείο της κας Μαριάννας Λάτση.

• Το Family Office του κου Δημήτρη Δασκαλόπουλου.

Το Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός (PHAISTOS INVESTMENT FUND) έχει συσταθεί από την 5G Ventures που είναι και η διαχειρίστρια εταιρεία του, ενώ στο ενεργητικό του μπορούν να συμμετέχουν ιδιώτες και επαγγελματίες επενδυτές. Αποκλειστικός του σκοπός είναι οι επενδύσεις σε υφιστάμενες και νεοφυείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην έρευνα ή/και ανάπτυξη προϊόντων ή/και υπηρεσιών που λειτουργούν σε υποδομές 5G στην Ελλάδα, σε κλάδους όπως: μεταφορές/εφοδιαστική (logistics), μεταποίηση, βιομηχανία, αγαθά και δίκτυα κοινής ωφέλειας, υγεία, τουρισμός, πληροφόρηση και μέσα ενημέρωσης.

Τεύχος 34

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ