Skip to main content
15 December 2022 07:52

Ξεκινάει η έκθεση «Από τον Τροχό στην Τεχνητή Νοημοσύνη»

Μια έκθεση διαρκείας, με αρκετές θεματικές, ξεκινάει στις 17 Δεκεμβρίου στον εκθεσιακό χώρο Joist. Το δεύτερο μέρος της σπονδυλωτής έκθεσης με τίτλο Από τον Τροχό στην Τεχνητή Νοημοσύνη: Μια Σύντομη Ιστορία της Καινοτομίας – Βυζάντιο, Μεσαιωνική Δύση, Αναγέννηση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουνίου 2023.

Οι επισκέπτες – μεταξύ άλλων – θα έχουν την ευκαιρία να δουν το ολόγραμμα της αυτοκράτειρας Θεοδώρας, τον δρόμο του μεταξιού του Marco Polo, αντικείμενα που έθεσαν τις βάσεις για την εξέλιξη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, της αστρονομίας, της ναυτιλίας και της τυπογραφίας, το ποδήλατο του Leonardo Da Vinci, καθώς και τεχνολογίες τρισδιάστατης εκτύπωσης, προκειμένου να κατανοήσουν την ιστορία της καινοτομίας έως σήμερα.

Η έκθεση πειραματίζεται με νέες τεχνολογίες και μουσειολογικές προσεγγίσεις, δημιουργώντας ένα θεατρικό εκθεσιακό περιβάλλον. Απευθύνεται σε κοινό όλων των ηλικιών.

Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων, με την υποστήριξη της Xiaomi και του GM Studio.

Οι επισκέπτες/ριες μπορούν να περιηγηθούν στην έκθεση μόνοι/ες τους ή σε group με ξεναγό.

Τεύχος 194

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ