Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

17 October 2024 06:55

Ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος «Women in Tech»

Τη Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου ξεκίνησαν τα μαθήματα του δεύτερου κύκλου του εκπαιδευτικού προγράμματος «Women in Tech». Η δράση αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) με την Huawei για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του γυναικείου εργατικού δυναμικού και τη μείωση του ψηφιακού χάσματος στην αγορά εργασίας. Αποτελεί δε τη συνέχιση της συνεργασίας αυτής έπειτα από την επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου του προγράμματος.

Το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης απευθύνεται σε 500 εγγεγραμμένες άνεργες γυναίκες, ηλικίας 25 έως 50 ετών. Αφορά στην παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως κατάρτισης στις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

Βασικές δεξιότητες τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνολικής διάρκειας 60 εκπαιδευτικών ωρών: Η ενότητα αυτή έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει τις βασικές δεξιότητες πληροφορικής και επικοινωνίας των καταρτιζόμενων, οι οποίες είναι εξαιρετικά σημαντικές στο σημερινό ψηφιακό εργασιακό περιβάλλον.

Soft Skills, συνολικής διάρκειας 40 εκπαιδευτικών ωρών: Η ενότητα αυτή επικεντρώνεται στην ενίσχυση των διαπροσωπικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων που είναι κρίσιμες για την επαγγελματική εξέλιξη και την αποτελεσματική επικοινωνία στον χώρο εργασίας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέσω σύγχρονης πλατφόρμας εκπαίδευσης (online live), ενώ με την ολοκλήρωση κάθε θεματικής ενότητας, όλες οι ωφελούμενες θα έχουν το δικαίωμα να λάβουν μέρος σε αντίστοιχες δωρεάν εξετάσεις που θα βεβαιώνουν το επίπεδο γνώσεών τους. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της κατάρτισης του προγράμματος, οι καταρτιζόμενες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

ΤΕΥΧΟΣ 600

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ