Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

9 June 2022 08:56

Ξεκίνησαν τα Ποσειδώνια 2022

Χθες, Δευτέρα, 6 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων για τα Ποσειδώνια 2022, τη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo. Την τελετή χαιρέτισαν οι o κα Adina Valean, Ευρωπαία Επίτροπος Μεταφορών, η κα Μελίνα Τραυλού, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Η έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή, 10 Ιουνίου, φιλοξενεί 1.948 εταιρείες από 88 χώρες, συνολικά 24 Εθνικά Περίπτερα από την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία, ενώ αναμένεται να παρευρεθούν περισσότεροι από 18.000 διεθνείς επισκέπτες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στη φετινή διοργάνωση, παίρνουν μέρος και περισσότερες από 30 startup τεχνολογίας, οι οποίες θα παρουσιάσουν τις τεχνολογικές τους καινοτομίες που έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν ψηφιακές λύσεις σε διάφορες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Για να δείτε τις ελληνικές εταιρείες τεχνολογίας που θα φιλοξενήσει το περίπτερο του ΣΕΚΕΕ στην έκθεση, πατήστε εδώ.

Η έκθεση εκτιμάται ότι συνεισφέρει πάνω από 60 εκατ. ευρώ στην τοπική και εθνική οικονομία. Τα έσοδα αυτά προέρχονται από τη φιλοξενία χιλιάδων ανθρώπων, τις κατασκευές περιπτέρων, τις μεταφορές και τους εκτελωνισμούς, τις εταιρικές εκδηλώσεις κ.ά. Επιπλέον, είναι η πρώτη έκθεση στη χώρα με πιστοποιητικό ISO, το οποίο βεβαιώνει τη βιωσιμότητά της, χάρη σε μια σειρά πρωτοβουλιών και βελτιώσεων που έχει εισαγάγει με σκοπό τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος.

Η έκθεση Ποσειδώνια 2022 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας.

Τεύχος 83

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ