Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

11 July 2022 06:43

Ν. Τζήκα: Orthology σημαίνει εμπιστοσύνη και ανθεκτικότητα

Της Βασιλικής Χονδροδήμου

Η Orthology είναι κορυφαίος διανομέας προστιθέμενης αξίας και για περισσότερο από 20 χρόνια βοηθά τους πελάτες στη σχεδίαση και υλοποίηση έργων που πετυχαίνουν την αύξηση των προδιαγραφών ασφαλείας και τη μείωση κόστους λειτουργίας των υποδομών. Συνομιλήσαμε με την κυρία Νεφέλη Τζήκα, που είναι Sales Account Manager της εταιρείας, για τη δραστηριότητα της Orthology, τα προϊόντα της και τα σχέδια που αναμένουμε να υλοποιηθούν στο άμεσο μέλλον.

Σε ποιους τομείς εξειδικεύεται η δραστηριότητα της Orthology ως value added distributor;

Η Orthology εξειδικεύεται στον ευρύτερο τομέα της πληροφορικής μέσω της διανομής προϊόντων, εκπροσωπώντας κάποιους από τους μεγαλύτερους οίκους του κόσμου, καθώς και στην παροχή Outsource IT υπηρεσιών. Συγκεκριμένα, οι λύσεις που προσφέρουμε για την κάλυψη των αναγκών μιας σύγχρονης επιχείρησης, άπτονται ενδεικτικά στους τομείς της επικοινωνίας, της ασφάλειας IT, της κυβερνοασφάλειας, των λύσεων διαχείρισης IT.

Η επιλογή των λύσεων που διανέμουμε γίνετε με αυστηρά κριτήρια επιλογής (βάσει ISO9001 που διαθέτουμε) και στοχεύουν στην αύξηση της παραγωγικότητας του πελάτη μας βοηθώντας στη βελτίωση του cashflow του μέσω εξοικονόμησης και διασφάλισης των πόρων του.

Μέσω της διαδικασίας που ακολουθούμε έχουμε αποκτήσει πολύπλευρη γνώση και εμπειρία, έτσι ώστε το 80% των τεχνικών θεμάτων των πελατών/συνεργατών μας να επιλύονται τοπικά από την ομάδα μας χωρίς την παρέμβαση της κατασκευάστριας εταιρείας.

Αναφορικά με τις υπηρεσίες Outsource IT support που έχουμε αναπτύξει παρέχουμε στον πελάτη τη δυνατότητα να σχεδιάσει το δικό του πακέτο υπηρεσιών βασισμένο στο μέγεθος, στις ανάγκες και τον προϋπολογισμό της εταιρείας του ή μπορεί να επιλέξει το πλήρες πακέτο που συμπεριλαμβάνει όλες τις υπηρεσίες. Η ευελιξία που επιδεικνύουμε στον πελάτη είναι μέρος της κουλτούρας μας, καθώς αντίστοιχα δίνουμε τη δυνατότητα στους εργαζόμενούς μας να επιλέγουν το πακέτο αποδοχών τους ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματά σας σε σχέση με τον ανταγωνισμό;

Το βασικότερο πλεονέκτημά μας είναι η ανθρώπινη προσέγγιση σε όλα τα εμπλεκόμενα μέλη της αλυσίδας μας· ξεκινώντας από τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές μας, καταλήγουμε να προσφέρουμε υπηρεσίες και προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας στους πελάτες μας. Ένα ακόμη πλεονέκτημά μας είναι η παρουσία μας στον χώρο για πάνω από 25 χρόνια όπου με τόσες τεχνολογικές εξελίξεις καταφέραμε να κρατήσουμε τις αξίες μας αναλλοίωτες. Μέσα σε αυτό το διάστημα έχουμε καταφέρει να αναπτύξουμε ισχυρές και μακροχρόνιες συνεργασίες, τόσο με τους οίκους του εξωτερικού, όσο και με το δίκτυο των μεταπωλητών μας. Οι βάσεις εξάλλου για μία καλή συνεργασία είναι η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία, που θεωρώ πως έχουμε καταφέρει ως ομάδα να κατακτήσουμε.

Θέλω να σταθώ σε ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο που εμένα προσωπικά με κάνει να νιώθω υπερήφανη για την εταιρεία μας. Το στοιχείο αυτό είναι η προσωποποιημένη εξυπηρέτηση και άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα των πελατών και συνεργατών μας, εντός της ίδιας ημέρας, είτε σε επίπεδο προσφοράς είτε σε επίπεδο επίλυσης κάποιου τεχνικού προβλήματος.

Ως ορθολογιστές, κατ’ όνομα και κατ’ ουσία, μιλάμε με πράξεις, πάντα μετρήσιμες. Ξέρετε, όταν ήρθε η κρίση και έπρεπε να αποδείξουμε τη φερεγγυότητά μας, η αγορά αντιλήφθηκε ότι κάνουμε περισσότερα από όσα λέμε και αυτό μας χαρακτηρίζει απόλυτα.

Άρα, συνοπτικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι είμαστε τίμιοι και ανθεκτικοί.

Με ποιους vendors συνεργάζεστε και ποιες λύσεις τους παρέχετε;

Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αναπτύξει σταθερές και μακροχρόνιες συνεργασίες με μεγάλους οίκους παγκοσμίως, οι οποίοι μας εμπιστεύονται ως στρατηγικό συνεργάτη τους στη διανομή των λύσεών τους. Μερικοί από τους vendors που συνεργαζόμαστε είναι οι Altaro, GFI, Teamviewer, Malwarebytes, N-able. Διαθέτουμε στην Ελληνική, αλλά και Κυπριακή αγορά τις business λύσεις όλων των παραπάνω vendors, φυσικά μέσω του δικτύου των συνεργατών μας.

Οι λύσεις μας είναι παγκόσμιοι leaders που μας εμπιστεύονται 20 χρόνια για την προώθησή τους στην αγορά μας, αλλά και εκτός Ελλάδος. Τόσο για τους πελάτες μας όσο και για τις εταιρείες αυτές αποτελούμε εγγύηση, οικονομικά αλλά και ως προς την υλοποίηση κάθε έργου.

Ποιο είναι το best seller προϊόν σας για το 2021;

Σίγουρα οι λύσεις απομακρυσμένης πρόσβασης, όπως το Teamviewer (Remote access & support) ή το Parallels RAS (Remote application server) είχαν τη μεγαλύτερη ζήτηση εξαιτίας της εξέλιξης του μοντέλου εργασίας.

Επίσης, αυξημένη ζήτηση παρουσίασαν και λύσεις που είχαν να κάνουν με τον τομέα του cybersecurity, όπως το Malwarebytes (malware protection & remediation), αλλά και οι λύσεις ασφάλειας δικτύου και endpoints, όπως το Kerio Control (next generation firewall & UTM), το GFI LanGuard (patch management, auditing & security scanning) και το N-able EDR (advanced, AI endpoint security).

Τι να περιμένουμε από την Orthology μέσα στο 2022;

Την ανάπτυξη του τεχνικού μας τμήματος με την παροχή επιπλέον υπηρεσιών στους πελάτες μας. Ήδη προσφέρουμε το «ALL IN ONE Outsource IT» πλάνο υπηρεσιών υποστήριξης σχεδιασμένο για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, βασισμένο σε προληπτική συντήρηση (η οποία περιορίζει στο ελάχιστο τα τεχνικά θέματα) και σε 95% απομακρυσμένη επίλυση τεχνικών θεμάτων (μειώνοντας στο μισό το κόστος για τον πελάτη).

Επιπρόσθετα, στόχος μας είναι να επεκτείνουμε το portfolio των λύσεων που διανέμουμε με αποκλειστικές συνεργασίες.

Όσον αφορά στο εσωτερικό κομμάτι της εταιρείας, ο Άνθρωπος είναι στην ιεραρχία της λίστας μας. Ολοκληρώνουμε την ανάπτυξη συστήματος induction, το οποίο πλέον θα γίνεται ψηφιακά και παράλληλα δίνουμε μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη των soft skills των εργαζομένων μέσω εκπαιδεύσεων.

Το μέλλον ανήκει στον άνθρωπο!

Τεύχος 106

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ