Skip to main content
24 February 2023 07:44

Νομοθετικές αλλαγές για τον διαδικτυακό τζόγο

Την ανάγκη αποσαφήνισης του νομοθετικού πλαισίου που περιβάλλει το διαδικτυακό gambling τόνισε ο διοικητής Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κος Γιώργος Πιτσίλης. «Είναι γεγονός ότι τα online τυχερά παιχνίδια σημειώνουν ραγδαία ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και η πανδημία έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στη διάδοσή τους», ανέφερε κατά τη διάρκεια του δεύτερου συνεδρίου για το ελληνικό online gaming. Ταυτόχρονα, ανέδειξε την ανάγκη επικαιροποίησης του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου για τη ρύθμιση της συγκεκριμένης αγοράς».

«Εμείς, λοιπόν, στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.) και με το Υπουργείο Οικονομικών. Συμβάλαμε και νομίζω συμβάλλουμε σταθερά στη βελτίωση του κανονιστικού πλαισίου του online gaming με σκοπό την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε αυτό, τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των νόμιμων παρόχων και βεβαίως τη διατήρηση και αύξηση των δημοσίων εσόδων από το νόμιμο παιχνίδι. Συμβάλλουμε ταυτόχρονα και στην καταπολέμηση του παράνομου τζόγου και τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος», τόνισε στον χαιρετισμό του.

Επιπρόσθετα, όπως εξήγησε, «σε συνεργασία με την ΕΕΕΠ και το Υπουργείο Οικονομικών συμβάλαμε στην αποσαφήνιση του νομοθετικού πλαισίου της αγοράς αυτής, τόσο ως προς την αδειοδότηση των στοιχηματικών εταιρειών, όσο και ως προς τη διαδικασία των ελέγχων με την εξομάλυνση της φορολογικής τους μεταχείρισης σε ένα ενιαίο και συνεκτικό πλαίσιο διατάξεων που προάγει τη διαφάνεια και την ασφάλεια δικαίου σε σχέση με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των διαδικτυακών παρόχων».

Τεύχος 235

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ