Skip to main content
7 February 2023 07:51

Νέο σύστημα επιτήρησης λογαριασμών στο TikTok 

Το TikTok, η πασίγνωστη πλατφόρμα ψυχαγωγίας, ανακοίνωσε πως άρχισε τη λειτουργία και εφαρμογή ενός νέου συστήματος επιτήρησης των λογαριασμών των χρηστών. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα περισσότερα μέλη της κοινότητας ακολουθούν τις πολιτικές του TikTok, αλλά υπάρχει και μία μικρή μειοψηφία που επανειλημμένα τις παραβιάζει και δεν αλλάζει τη συμπεριφορά της. Αυτός είναι και ο λόγος που εφαρμόζεται ένα ανανεωμένο σύστημα επιτήρησης λογαριασμών (account enforcement system). Οι αλλαγές αυτές αναμένεται να βοηθήσουν στη γρήγορη και αποτελεσματική αφαίρεση επικίνδυνων λογαριασμών. 

Σύμφωνα με το νέο σύστημα, εάν κάποιος δημοσιεύσει περιεχόμενο που παραβαίνει μία από τις «Οδηγίες Κοινότητας», ο λογαριασμός θα λάβει μία προειδοποίηση, καθώς αφαιρείται και το εν λόγω περιεχόμενο. Εάν ένας λογαριασμός φτάσει στο όριο των προειδοποιήσεων είτε εντός μιας λειτουργίας προϊόντος (π.χ. σχόλια, live) είτε σε μια πολιτική (π.χ. εκφοβισμός και παρενόχληση), θα αποκλειστεί οριστικά. 

Αυτά τα όρια πολιτικής μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη δυναμική μιας παραβίασης να βλάψει τα μέλη της κοινότητας – για παράδειγμα, μπορεί να υπάρχει ένα αυστηρότερο όριο για την παραβίαση της πολιτικής κατά της προώθησης ιδεολογιών μίσους, παρά για την κοινή χρήση ανεπιθύμητων μηνυμάτων χαμηλού κινδύνου. Ως πρόσθετη διασφάλιση, οι λογαριασμοί που συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό αθροιστικών προειδοποιήσεων μεταξύ πολιτικών και λειτουργιών θα αποκλείονται επίσης οριστικά. Οι προειδοποιήσεις θα λήγουν από το μητρώο ενός λογαριασμού μετά από 90 ημέρες. 

Τεύχος 222

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ