Skip to main content
23 March 2023 07:51

Νέο ρεκόρ πωλήσεων για την Τitan

Δεύτερο συνεχόμενο έτος πωλήσεων-ρεκόρ κατέγραψε ο όμιλος Titan, το 2022, με τον τζίρο να ανέρχεται σε €2,28 δισ., σημειώνοντας αύξηση 33,1% μετά το ισχυρό δ’ τρίμηνο, ενώ οι αγορές των ΗΠΑ και της Ελλάδας αντιπροσωπεύουν πάνω από το 70% των πωλήσεων του Ομίλου.

Ακόμα, η Titan κατέγραψε διψήφια ποσοστιαία αύξηση των κερδών προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA), στα €331,2 εκατ., σε όλες τις αγορές. Η ανάκαμψη των περιθωρίων κέρδους οφείλεται σε υψηλότερους όγκους, δυναμική τιμολογιακή πολιτική, ενέργειες για τη βελτίωση του κόστους και στο ισχυρό δολάριο ΗΠΑ, που αντιστάθμισαν την απότομη και υψηλή αύξηση του κόστους ενέργειας και διανομής.

Ιδιαίτερα θετικά είναι και τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου 2022, με αύξηση των κερδών προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) για τρίτο συνεχές τρίμηνο, τα οποία διαμορφώθηκαν σε €96,7 εκ. έναντι €55,6 εκ. το 2021.

Ο Μιχαήλ Κολακίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της TCI & Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου ανέφερε σχολιάζοντας τα θετικά αποτελέσματα: «Είμαστε υπερήφανοι που κλείσαμε τον χρόνο με ρεκόρ πωλήσεων και την καλύτερη κερδοφορία (EBITDA) για πάνω από μία δεκαετία. Όλες οι περιοχές μας κατέγραψαν διψήφια άνοδο της κερδοφορίας και ανάκτηση των περιθωρίων κέρδους χάρη στην δυναμική διαμόρφωση των τιμών και στις ενέργειες βελτίωσης του κόστους, αντισταθμίζοντας την επίπτωση των πληθωριστικών πιέσεων. Η βελτίωση της δανειακής μας μόχλευσης, σε συνδυασμό με την αύξηση των επενδύσεων, τη συνεχή επαναγορά ιδίων μετοχών και το προτεινόμενο μέρισμα δείχνουν την εμπιστοσύνη μας στο επιχειρηματικό μοντέλο και την αναπτυξιακή πορεία της εταιρίας.»

Τεύχος 253

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ