Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

6 April 2022 08:56

Νέο πρόγραμμα ΟΑΕΔ για απασχόληση 10.000 νέων ανέργων

Το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την απασχόληση 10.000 νέων ανέργων έως 29 ετών, έχει διάρκεια 7 μηνών και ο προϋπολογισμός του είναι 65 εκατ. ευρώ (με συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ). Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας μέσω της απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και η αντιμετώπιση της διαρροής επιστημονικού εργατικού δυναμικού.

Οι νέοι θα πρέπει να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης του ΟΑΕΔ που εδρεύουν σε περιοχές αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής (6.500 άνεργοι) και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (3.500 άνεργοι). Στους συμμετέχοντες καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ μηνιαίως αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό. Επιπρόσθετα καταβάλλεται αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, για τον χρόνο συμμετοχής τους σε αυτό, υπάγονται στη μεικτή ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ.

Αναφορικά με τη διαδικασία, οι επιχειρήσεις υποβάλλουν αιτήσεις στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του ΟΑΕΔ και προσδιορίζουν την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα της θέσης. Ο ΟΑΕΔ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις και στη συνέχεια, οι εργασιακοί σύμβουλοι του Οργανισμού υποδεικνύουν στην επιχείρηση υποψηφίους σύμφωνα με τα απαιτούμενα προσόντα της κενής θέσης. Η επιχείρηση οφείλει να προσλάβει μεταξύ των υποψηφίων τον άνεργο.

Τεύχος 43

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ