Skip to main content
23 March 2023 07:55

Νέο πλαίσιο κανόνων λειτουργίας του TikTok

Ανανέωση των οδηγιών κοινότητας ανακοίνωσε το Tik Tok. Στόχος είναι η υποστήριξη των χρηστών στην κατανόηση των αποφάσεων της εταιρείας. Οι αποφάσεις αυτές, βασίζονται στη δέσμευσή της διοίκησης να προασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και να ευθυγραμμίζεται με τα διεθνή νομικά πλαίσια.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, προκειμένου να ενημερωθούν οι οδηγίες κοινότητας, συμβουλεύτηκε περισσότερους από 100 οργανισμούς σε όλο τον κόσμο και μέλη της κοινότητάς. Μερικές από τις βασικές αλλαγές που καταλήχθησαν είναι:

• Ενίσχυση των κανόνων σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία μεταχειρίζεται τα συνθετικά μέσα, τα οποία αφορούν περιεχόμενο που δημιουργείται ή τροποποιείται μέσω με τεχνητή νοημοσύνη·
προσθέτοντας τη λέξη “φυλή” ως προστατευόμενο χαρακτηριστικό στις πολιτικές για ρητορική μίσους και συμπεριφορά μίσους.

• Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το έργο μας για την προστασία της πολιτικής και εκλογικής ακεραιότητας, συμπεριλαμβανομένουν τους λογαριασμούς κυβερνήσεων, πολιτικών και πολιτικών κομμάτων.

Οι νέες Οδηγίες Kοινότητας θα τεθούν σε ισχύ στις 21 Απριλίου. Τους επόμενους μήνες, θα δοθεί πρόσθετη εκπαίδευση στους συντονιστές της εταιρείας, προκειμένου να βοηθήσουμε στην αποτελεσματική εφαρμογή αυτών των ενημερωμένων κανόνων και προτύπων καθώς αρχίζουν να κυκλοφορούν.

Ακόμα η TikTok παρουσίασε τους τέσσερις πυλώνες της προσέγγισής της στη διαχείριση περιεχομένου:

  1. Κατάργηση του παραβατικού περιεχομένου.
  2. Περιορισμός ηλικίας σε περιεχόμενο για ενηλίκους, ώστε να το βλέπουν μόνο ενήλικες (18 ετών και άνω).
  3. Ενδυνάμωση της κοινότητάς με εργαλεία και πόρους για να διατηρήσουν τον έλεγχο της εμπειρίας τους.

Καταλήγοντας, η εταιρεία σχολιάζει σχετικά με τις προαναφερθείσες αλλαγές πως «όλοι αξίζουν να αισθάνονται ασφαλείς στο διαδίκτυο και το να νοιώθουν ασφαλείς είναι το κλειδί για να ξεκλειδωθεί η φαντασία και η δημιουργική έκφραση του/της καθενός/μίας». Με βάση τα παραπάνω, η TikTok θα συνεχίσει να επενδύει στο στόχο της διατήρησης της πλατφόρμας σε ένα ασφαλές, χωρίς αποκλεισμούς και αυθεντικό σπίτι για την παγκόσμια κοινότητά χρηστών, ώστε να μπορεί να δημιουργεί, να ανακαλύπτει και να συνδέεται.

Τεύχος 253

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ