Skip to main content
2 March 2023 07:47

Νέες τεχνολογίες στα πλοία της Chevron

Η Chevron ανακοίνωσε έργο, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2025 και αποσκοπεί στην εγκατάσταση νέων τεχνολογιών στα πλοία της εταιρείας για την υποστήριξη των στόχων της ενεργειακής μετάβασης.

Στο επίκεντρο βρίσκεται το τμήμα LNG της ναυτιλιακής εταιρείας Chevron Shipping Company, με την εταιρεία να δηλώνει ότι έχει σχεδιαστεί για να ευθυγραμμιστεί με τους στόχους απαλλαγής από τον άνθρακα που έχει θέσει ο IMO και τους ευρύτερους εταιρικούς στόχους της μητρικής της εταιρείας.

«Πιστεύουμε ότι το LNG θα αποτελέσει βασικό στοιχείο της παγκόσμιας ενεργειακής μετάβασης για τα επόμενα χρόνια και η Chevron επικεντρώνεται στη συνέχιση των πειθαρχημένων επενδύσεων κεφαλαίου στο στόλο των πλοίων LNG μας», δήλωσε ο Mark Ross, Πρόεδρος της Chevron Shipping Company.

Η Chevron αναφέρει ότι στοχεύει στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα της μεταφοράς LNG με την εγκατάσταση νέων τεχνολογιών. Μεταξύ των στοιχείων που αναφέρονται στην ανακοίνωση είναι τεχνολογίες όπως ένα σύστημα ανασυγκρότησης, λίπανση με αέρα στο κύτος και ένας νέος συμπιεστής αερίου. Επιπλέον, η Chevron ισχυρίζεται ότι αυτές οι αλλαγές αναμένεται να μειώσουν τις αναθυμιάσεις του φορτίου, να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμου και να αυξήσουν τον όγκο του φορτίου που παραδίδεται.

Το έργο αυτό θα σηματοδοτήσει τη δεύτερη μεγάλη επένδυση της Chevron στον στόλο της LNG σε λιγότερο από μια δεκαετία. Τα έξι πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου ναυπηγήθηκαν από τη Samsung Heavy Industries, ενώ το τελευταίο από τα πλοία παραδόθηκε το 2017. Καθένα από τα πλοία διαθέτει τέσσερα δεξαμενόπλοια των 40.000 cbm για συνολική χωρητικότητα 160.000 cbm. Ήταν επίσης εξοπλισμένα με τεχνολογία boil off που χρησιμοποιεί το αέριο ως καύσιμο για τις μηχανές. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος επέκτασης, η Chevron διέθετε στο στόλο της 10 πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Τεύχος 238

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ